ari

entry13 galeri0
    1.
  1. Hint-avrupa topluluklarına mensup topluluklar, diller..
    1 ...
  2. 2.
  3. iskandinavya'da ozellikle de finliler tarafından cok yaygın kullanılan bir erkek ismi.
    1 ...
  4. 3.
  5. ermenice cesur anlamındadır ve erkek ismi olarak kullanılır.
    yunan ismi olan aristotle, arietta gibi ari ile baslayan isimlerin kısaltılmıs seklidir.
    1 ...
  6. 4.
  7. babillerden önce hindistan'a sahip olan, kast sistemini hindistan'a yerleştiren uygarlık.
    (bkz: ariler)
    1 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. 7.
  11. 8.
  12. 9.
  13. iran'dan geçerek kuzey hindistan'a yetleşmiş olan kimse.
    0 ...
  14. 10.
  15. 11.
  16. ari (arapca): soyutlanmis, arinmis
    'whatsapp grubuna beni de ekleyin ki muhabbetlerden ari kalmayayim.'
    2 ...
  17. 12.
  18. "ari" Çiçek Sekban Tüfekçi'nin yazdığı tarihi-polisiye araştırma romanıdır. Spoiler vermeden değerlendirme yapacağım.

    konu/anakonu: 10/10
    konusu çok değişik bir kitap bir kere. Atatürk'ün MU kıtasını araştırması, Türkiye'den kaçırılan tarihi tabletler ve bunlarla ilişkili faili mechul cinayetler. birde tabi bunların neden olduğuna dair ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar. tüm gerçekleri yazmak isteyen baş karakter Zümrüt etrafında dönen olaylar sizi içine alacak.

    kurgu: 9/10
    kurgusu da gerçekten hoşuma gitti. yeri geliyor geçmişte yaşanan olaylara şahit oluyoruz, yeri geliyor kendimizi şimdiki zamanda olayları bir bir çözüyoruz, bununla beraber bol aksiyon ve gerilimde çabası. Amerikan ve Rus ajanlar olmasa olmaz zaten. Da Vinci Code havasında, eminim bu eser Amerika'da ünlü bir yazar tarafından basılsaydı tüm dünyada çok satanlar arasına girerdi.

    anlatım/tarz: 8,5/10
    güzel ve abartısız tasvirler vardı. yine de yer yer birkaç yerde gereksiz bulduğum şeyler haricinde beğendiğimi söyleyebilirim. bunlarda tüm romana etki edecek kadar rahatsız edici değildi. yazarın beşinci kitabı olduğu ve bu konuda ki tecrübesini romana aktarmayı başarmış diye düşünüyorum.

    ana karaker/karakterler: 8/10
    en çok puan kırdığım kısım. baş karakter Zümrüt çekingen, kendine güveni düşük biri. belki bunun sebepleri var, özellikle ailesel olarak başına gelenler vs vs fakat ben isterdim ki Zümrüt tuttuğunu koparan biri olsun. romanın içinde zaten bahsediliyor bundan, bir tür içsel yolculuk gibi kendini keşfetmeye çıkıyor gibi gösterilmiş, fakat karakter hikayeye göre arkaplanda kalmış. koca romanda sadece birkaç kere Zümrüt'ün kendini bu konuda eleştirdiğini duyuyoruz o kadar ve bunlarda kısa geçilmiş. Zümrüt'ün bu pasif yapısı, Alper ver Doruk gibi iki baskın erkek karakter ile dengelenmeye çalışılmış, en azından bir denge sağlanmış. buna rağmen Zümrüt ile bağ kurabildim ve yan karakterlerin Zümrüt ile ilişkisi, olaylarla ilişkisi gayet iyiydi.

    Genel olarak değerlendirecek olursak 10 üzerinden 9/9,5 gibi bir puan verirdim, okuduğum en iyi romanlardan bir tanesi olarak kütüphanemde yerini almış bulunuyor. Herkese okumasını tavsiye ediyorum.
    1 ...
  19. 13.
  20. Aryan, Hint-Avrupalı(Indo-European).
    Bknz. iran, indus, India(Hindistan)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük