grafik tasarım ile profesyonel olarak ilgilenen, sanat aşkıyla yanıp tutuşan insanlara hitap eden prestijli bir dergi.
reklam piyasasında kabul görmüş, dünya üzerinde yeniliklere öncü olmuş tasarımların ünlü çalışmaları ve eskizlerini yayınlar.
l'urzers archive'dir orijinal ismi. fuarlardan, büyük kitapçılardan uygun fiyatla temin edilebilir. özellikle eski sayıları çok daha ucuza satılıyor bazen. satış fiyatı 100 euro civarındadır zira.
cıkardıkları birbirinden güzel 10 albüme ragmen ülkemizde pekte fazla bilinmeyen gruptur. 2002 again ve 2006 lights albümleri en cok bilinen ve sevilenleridir. ayrıca 2007'de ki zenith konser kaydı olan albümlerinde ise tamamen toz etmişlerdir.
genel bir yanılgı olarak arşiv diye okunan, doğru okunuş şekli arkayv olan, yanlış hatırlamıyorsam fransızca ya da latince kökenli ingilizce sözcük. bir de baba bir gruptur tabii.
londiniumalbümleriyle çok çok sağlam bir başlangıç yapan ve againparçasıyla büyüyen sağlam topluluk. konser vereceklermiş buralarda istanbul'da yaşayanlar ve meraklısı olanlar kaçırmamalı.
again ve lights gibi bitmek bilmeyen ama yine de yetmeyen parçalar yaratmış, progressive rock ve trip-hop grubudur. kimi zaman elektronik sesler sizi götürür, kimi zaman mızıkalar geri getirir. davulun sadeliği, şarkılarına tabiri caizse cuk diye oturur ve bunu hissedersiniz. "akustikten şaşmam" tabusunu yıkan gruptur.
Önceleri trip-hop yaparken*, daha sonra müziklerine experimentalite katarak progressive electronic ya da electrogressive diyebileceğimiz kıvama ulaşan ve arkayv şeklinde okunan ingiliz müzik topluluğu.
önce, çektiği acıyı kabullenemeyen ve ona karşı saldırıya geçen, hırçınlaşan, onunla acısıyla gurur duyarak savaşan agains'i yaptılar. sonra da acıyla savaşmamak* gerektiğini anlayan daha olgun ve kısmen de egzistansiyalizmin romantizme adaptasyonu kıvamındaki lights'ı yapmışlardır. ikisi de acıyı ismin 5 halinde de kullanmış, şaheser şarkılardır. Ancak Archive sadece bu iki şarkı değildir, olamaz, olmamalıdır.
Dangervisit'deki anathema - judgement'ın electprogrevize halini andıran yapısal işlevselciliğin dışavurumsal agresivitesi, numb'daki radiohead experimentalitivesinin minimalistik emogresyonu, pills'deki lights'ın feminal özetinin geçilmişliğliğinin elektromiksasyonel kompresyonitif depressatuvarizivitesinin giderek artan ekpresyonuyla başa çıkamama karmaşası, londinium'daki iç okşayıcı yaylı melodizasyonun uk hip-hop'ıyla fortifikasyonu*, men like you'daki nirvana'ya ulaşmış patlat bir grunge sloganlı klavye desteğiyle minimalitesine özgünlük katılan deneysellliğin deney tüpündeki sıvının içilmesi suretiyle yaptığı kafa, pulse daki palpitasyonik pulsasyonların trip-hopizasyonuyla metallica - one kıvamındaki elektrotaramasyonunun aynı kalede gol olması, helicoptere'deki saykosyonel karmaşanın ambientizasyonu, blood in numbers'daki massive attack - angel'ın ağızdan yiyip göbek yapmış halinde meydana gelen aşırı yağlanmanın sirozla birleşmesi ve bu karaciğere etil alkolle saldırmak havasındaki deneysel trip-hoptriksiyon ve daha nice anlatması güç şarkılarıyla, dünyadaki en en müzik birlikteliği...
sahane müzik yapan ingiliz trip hop grubu.türkiyeye birkez daha geleceklerine dair umudumu tam yitirmiştim ki
30 mart'ta istanbul küçükçiftlik park'da konser vereceklerini öğrendim.. **
biz aciz kullara, her modda dinlenmeye uygun şarkılar verdiği için tapılası grup. Meselam, bir bullets, efendime söyleyeyim bir fuck u; ama aynı zamanda bir lights, bir again (mümkünse long version)dur bize zihnimizin içinden içinden eşlik eden.