i.i.b.f. 3.sınıfta okuyanların kendi danışman hocasından aldığı,her hocanın keyfine göre değişiklikler gösterebilen,bazılarının ders bile yapmadığı,bazılarınınsa küçük çaplı bir tez istediği fuzuli ders.
Uludağ üniverstesi i.i.b.f'de ki bölümlerden her öğrencinin 3. sınıfın 2. döneminde zorunlu olarak aldığı teorik saatle öğrenim verilen yani öğretim üyesinin belirlediği uygun bir saatte işlenen derstir.
Bazı öğrenciler danışmanlarından ötürü şanslı olabileceği gibi aksi de meydana gelebilir.
allahın belası lanet bir ders kitabı da hiç bir yerde bulunmuyor.
kitap dileniyorum evet, allah rızası için bir lisans yayıncılık olan araştırma yöntemleri.
kocaeli üniversitesi sağlık yüksek okulu'nda alıyorsanız kalmanız kaçınılmaz olan ve okulunuzu 1 sene uzatan derstir. evet bir sene çünkü 4 dönemlik derstir ve koşulludur. bir dönem kalırsanız diğer dönemdeki devamını alamazsınız. alacağınız hoca da özlem özkan isimli hocadır.
not: evet ben kaldım. okulu bir yıl uzattım zamanında. şu an yüksek lisans yapabiliyorum. demek ki benimle ilgili değilmiş.
Başlı başına bir konu olmasının yanı sıra kendi içinde yüz tane dıdısının dıdısı kola ayrılan derstir. Sıkıcı ve çalışması zordur. Iyyy bir derstir uzak durun.
Eğer Yıldız'daysanız sakın ola ki sakın -hala o veriyor ise- çakma fransız sözde devrimci 65 yaşına gelmesine rağmen evlen(e)memiş ve prof olamamış ergun hocadan almayın. Benim dönemimde o adama sövmeyen bir insan bulamazıdınız. yaşamı sorgulatırdı insana.
tanım: gerçek anlamda bir işlevi olmayan sosyoloji gibi ancak işe yaramaz bir ders.
daha ilk dönemden gösterilmesi gerekirken müfredata kurban giden derslerden biri. (bir diğeri ise, teori dersleri.)
3.-4. sınıfa kadar bu öğrenci bir ton ödev, proje, sunum, araştırma, anket..vs. yaptıktan sonra "sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri" diye bir ders koymak trollüğün daniskasıdır. üstelik, düzgün anlatılsa, alanı ne olursa olsun, ileride belki de en işe yarayacak derslerden biri olmasına rağmen resim-müzik-beden muamelesi yapılıyor, yök dersi muamelesi yapılıyor.
şahsen, dumura uğradığım bir başka durum ise, matematikte limit görürken, fizikte integralle problem çözmeye çalışmak idi.