nereye getirmeye çalışıyorsunuz diye sorunsalı soru.
"arapça seçmeli ders olarak okutulacak, araplar arapça konuşur, arabistanın çoğu müslümandır, müslümanlık varsa, cumhuriyet yoktur, şeriat gelecek, türkiye elden gidiyor, uyu türkiyem uyuuuu!"
seçmeli ders formatını başlı başına değiştirseler ; ben hiç bir seçmeli dersin öğrenciler tarafından seçildiğini görmedim , özel okullar da dahil buna.
sadece duaları bilip arapça biliyorum diye geçinen , anlama ve yorumlaması olmayan , yazanı dönem şartıyla değil de olduğu gibi kafasına sokan bünyelere ilaç olacaktır.
ne yapılmalı ? okulların hangi imkanları var ise onlar dahilinde öğrencilerin bireysel olarak bu tercihi yapmaları daha sağlıklı olur.
örn ; liseden sonra avrupa'da işçi olarak çalışıp para biriktirmeyi hedefleyen kişi o dili : ingilizce, almanca, fransızca, italyanca
ilahiyat okumak istiyorum yada arap yarımadasında şu işi yapacağım diyen kişi ona göre ; arapça
iş adamı olmak istiyorum ve uzak doğuda olmak istiyorum diyen kişi ise o yönde eğitim alırsa; japonca, çince sorun olmayacaktır. ama illa herkes arapça öğrencek diye zorunluluk getireceklerse *
keşke arapçadan önce osmanlıca dersi konulsaydı dedirten durum. yüz sene önce yaşamış dedelerinin yazdıkları kitapları hatta mezar taşlarını bile okuyamayan bir milletin ne kadar kökenine sahip çıkabileceği aşikardır.
yabancı dil açısından önemli olan arapçanın gelişimi için okutulan güzel bir derstir. pek zorunlulugu oldugunu düşünmüyorum ama almanca ingilizce gibi bir dil ögrenmiş olmakta güzel bir duygudur sanırım.
japonca ve çince'nin bile seçmeli dil olarak okutulduğu memlekette, coğrafi konum ve komşular itibariyle, okutulmaması ayıp olan derstir. gerçi arapça'yı da ingilizce gibi öğretirlerse, on-on beş kelimeden öteye bir şey öğrenemez öğrenci milleti.