arapçanın kur an dili olmasının hikmetleri

entry5 galeri0
    1.
  1. okuyanların hiçbirşey anlaması sonucu körü körüne dine bağlanmasını sağlayan eylem. kuran'ın varolma nedeni ile çelişen durum...
    2 ...
  2. 2.
  3. bir şiir okuyan kişinin şiiri anlamaması ama estetik olarak güzel bulması durumunda "aa çok güzel", "süpermiş!" söylemlerinde olduğu gibi, çoğu inanan kesimce de anlaşılmadığı için "çok hikmetli" olarak atfedilen durum.

    (bkz: hat hat)
    (bkz: el yazısı)
    0 ...
  4. 3.
  5. "Okuyanların hiçbirşey anlaması sonucu" gibi garabet bir Türkçe kullanarak yorum yazandan zaten anlaması beklenmeyen dil. ingilizce, Fransızca veyahut her hangi bir başka bir dili ögreniyorsunda Arapça niye öğrenmiyorsun derler adama. Hem Arapça öğrendinmi 1928'den önce Arap Harfleriyle yazılmış Türkçe metinleri de okuyabilir ve bir taşla iki kuş vurmuş olursun.
    0 ...
  6. 4.
  7. abudik gubidik şekillerden oluşan bir dil. görüntüsü çok estetik tebrik ederim. lakin mübarek latin harfli türkçe varken ne işim olur arapça ve onun hikmetleriyle.

    not : günümüzde tüm diller yazılış itibariyle estetik olabiliyor. demek ki o da bir hikmet değilmiş...
    1 ...
  8. 5.
  9. indiği kavmin arapça konuşuyor ve yazıyor olmasından kaynaklanır.anlamını bilmeden okuyanları etkilemesi ilahi kaynaklı olmasındandır.yoksa arapça yazılmış herhangi bi yazı kimseye manevi bir his vermez.böyle bişeyide düşünebilen herkesin anlaması gerekir ama yinede düşünemeyenler için anlatmakta fayda var
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük