arapçada kuranda olan çoğu kelime yoktur

entry2 galeri0
    1.
  1. evet, nesneler dünyasını tanımlayan hiçbir kelime arapça denen kabile dilinde yoktu. sonradan, 7.yy'dan sonra arap dilbilimcilerce süryanice, latince, habeşçe, farsça gibi dillerden araklandı. kur'an'ın hakiki dili, yani muhammed'in yazdırdığı dil, 7.yy yazma dili bile olmayan, ilkel, kabile dili olan arapça'dır. o da aramice denen dilden araklama, oldukça sığ bir dildir. bugünkü kur'an 10.yy'a aittir. arapça yazma dili olduktan sonra içine birçok kelime geçmiştir, allah değil; insan kelamıdır. daha detaylı bilgi için: (bkz: arapça ve diğer dillerle ilişkisi)

    dünyadaki dilbilimciler yobazlarla taşşak geçiyor, taşşak.
    0 ...
  2. 0.
  3. bugüne kadar okuduğum yazdığım arapçayı bana sorgulattınız. arap alfabesindeki p harfini de bir gösterin muhterem her haltı bilen arkadaşlar bir zahmet. osmanlıca ve farsça'da kullanılan be harfinden bozma p yi arap alfabesinden sanmalar falan. türkçe'de olduğu gibi arpça'da da birçok kural vardır kelimelerin orijininin ve türünün tayini için.

    diller arası etkileşim olmamıştır demek abesle iştigal olur ama arapça'yı yetersiz, sonradan gelişmiş bir dil olarak görmek de en hafif tabirle gerizekalılık olur. lütfen ama lütfen bilgi sahibi olmadan birkaç google aramasıyla fikir sahibi olmaya çalışmayınız.

    kuran arapçası olarak da bilinen "fasih" arapça ile şivelerden oluşan"ammi" arapça birbirinden farklıdır. esas olan da fasih(mushaf) arapçasıdır.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük