arapça varken ingilizce öğrenmek

entry67 galeri2 video1
    17.
  1. hiç kimsenin kabullenemediği lakin gerçeklerin acı olduklarını aciz bir şekilde kanıtladığı başlıktır ve bu başlık dünün en kötü entrysi olmuştur, kınıyorum özentileri.

    şöyle ki arapça kadar ezgisi muhteşem, liriği kusursuz olan bir dil yoktur ki o kuran-ı kerimin dilidir. ingilizce ise diğer dillerden toplama basit bir gramere sahip olduğu için tembel insanların bile kolay öğrendiği, kendilerini modern sanarak afrikayı sömürgeleştiren ve afrika halkına zulüm çektiren pislik insanların dilidir.
    2 ...
  2. 16.
  3. o kadar doğru eylemdir ki. ingilizce'nin sosyal yaşamda kattıkları herhangi başka bir dil ile boy ölçüşemez durumdadır. eğer kafanız sadece 1 yabancı dil alıyorsa dil mil öğrenmeyin zaten.
    1 ...
  4. 15.
  5. Arapçanın türkiye'de pek işe yaramadığı bir durumda ingilizce öğrenmenin yararlarının daha fazla olduğunu bilip öğrenmektir.
    0 ...
  6. 14.
  7. 13.
  8. hadi arapça öğren der birileri. arapçayı sever, konuşma şekilini sever.
    lakin arapça denen dil kutsaldır demek nasıl bir gerizekalıklık ya rab.
    bu zihniyet tayyip'i peygamber de görür, hizbullah allah'ın partisi deyip katliamlarınıda genelde normal görür.
    (bkz: allahım yaratıyorsun bari takip et)
    3 ...
  9. 12.
  10. çağı takip etmeyip, gereken ilmi almayıp çağdışı yaşamaktan daha iyidir. çoğu kitap, dergi vb. ingilizce olarakta piyasaya sunuluyor. acaba başka diyarlarda ne öğretilir ne anlatılır neyden bahsedilir diye merak edildiğinde ingilizce genel anlamda en güncel dildir. hem arapça da öğrenilir , neden öğrenilmesin sonuçta bir dildir! ama çağın kullandığı genel bir dile öncelik vermenin daha mantıklı bir davranış olduğu gerçeğini inkar edemeyiz.
    1 ...
  11. 11.
  12. dünyada arapça kullanarak anlaşabileceğiniz çok az kişi olduğundna pek de tavsiye edilmeyen durumdur. kim arapçayla güzel bir kız tavlayabilmiş veya başarılı bir iş anlaşmasına imza atabilmiş?
    2 ...
  13. 10.
  14. etrafta kuran allah diye gezen ama aslında milleti gözetleyip dedikodusunu yapan insanlara göre yanlış bir düşüncedir. sen kendi işine bak güzel kardeşim aç kuranını oku arapçanı ne yapıcaksın o ingilizce öğrenenleri. zaten kafirdir onlar kesin, ilerde taşlarız onları sen bi otur hele.
    1 ...
  15. 9.
  16. ortama "selamınaleykum" diyip girer, "bye bye" diyip çıkarım.

    önemli olan anlaşabilmek canım ciğerim, nece olduğu önemli değil.
    2 ...
  17. 8.
  18. tamamen evrensellikle alakalı durum.*
    1 ...
  19. 7.
  20. Çoğunlukla ingilizlerin yaptığı bir eylemdir ama mevzu bahis türk insanı ise doğru olarak nitelendirilebilecek(ne kelimeymiş ama) hareket. Dünya dili olması ve yerkürenin hemen hemen her yerinde bilen kişiye rahatlık sağlması açısında mantıkldır. Oysa ''ben dinimi yaşarım arkadaş, gavurun dili ile işim olmaz'' anlayşına sahipseniz, sizin bileceğiniz iştir. Tabii ki en güzeli hem arapça hemde ingilizce bilmektir, almancada cabası ama siz birde fransızca öğrenin havanız olsun...

    Ancak Türkçeyi bile doğru konuşamayan halkımın böyle tartışmalara girmeside oldukça manidar.
    2 ...
  21. 6.
  22. arapça varken ingilizce öğrenmek normal bir davranıştır. kimseye bir şey kaybettirmez. çünkü kur'an-ı kerim günlük arapça ile inmemiştir. arapçanın oldukça eksi bir halidir kur'an dili. buna klasik arapça denir. kimileri edebiyat arapçası da der.

    çünkü allahın kelamı günlük, sıradan bir dille ifade edilemez. mutlaka o önemli sözler, o ehemmiyeti taşıyabilecek bir dille ifade edilmelidir. bu da takdir edersiniz ki kelime haznesi bol, ifade gücü çok kuvvetli bir dille olur.

    bu gün üniversitelerde arapça diyince günlük arapça öğretiliyor. ilahiyat fakültelerinde de durum aynı. ancak kendini geliştirmek isteyenler temel arapça eğitimini aldıktan sonra isterse okulun verdiği imkanla bir üst basamak olan klasik arapçayı da öğrenebiliyorlar.

    herkes dini konularda ilim irfan sahibi olmak zorunda olmadığı için başka başka dilleri öğrenmeke bir sakınca yoktur dinen. yani ingilizce öğrenmek haram değil,vaciptir efendim.
    2 ...
  23. 5.
  24. 4.
  25. ingilizce arapçadan daha önemli bir dildir. popülerlik açısından değil. dünyada en çok konuşulan dildir. arapçada öğrenmemizde sakınca yoktur ama sırf kutsal diye ingilizceden daha önemli dil değildir.
    3 ...
  26. 3.
  27. 2.
  28. 1.
  29. kapital dünyanın bir hatası olarak popüler olan lakin dil bakımından hiçte zengin olmayan, basit bir dil olan ingilizce öğrenmeye özenmek ve yanlışların büyüğünü yapmaktır. şöyle ki arapça, allah'ın bizler için yazdığı kuran-ı kerim'in dilidir ve allah'ın(bu evreni ve nefsi yaratanın) bize indirdiği kitabı gönderirken tercih ettiği kutsal dildir.
    allah bizim için bu dili tercih etmişken, biz kendimiz için kapital dünyanın yavşak dilini bir özenti gibi tercih etmemiz gerçekten bir aptallıktır! saçmalıktır!

    allah bu lisanı tercih ediyorken bile biz buna rağmen popüler olan şeylere bir özenti gibi kanıp yanlış yapıyoruz. ingilizceye özeniyoruz. bir kaç turist insanı anlamak onla selamlaşmak için.

    burada bir duraksayalım ve düşünelim.
    bizi yaratan bizim ne okumamızı istedi? - kutsal kitap olan kuran-ı kerim.
    kuran-ı kerim hangi dillerde okumamızı istedi? - ilk önce anlamamız için bildiğimiz dilde okumamızı ve sonrada onu orjinal dil olan, allah'ın tercihi olan arapça okumamız istendi.

    maden inanıyoruz, neden bunları düşünmüyoruz ve okumamız gereken dili arapçayı okumuyoruz. bir düşünün ve bunu sorgulayın.
    9 ...
© 2025 uludağ sözlük