zengin bir dildir, özellikle edebiyatta ve şiir alanında çok güçlüdür, islam peygamberinin henüz genç bir adam olduğu dönemlerde çarşı pazarlarda meydanlar kurulur ve şairler şiirlerini halka bu meydanlardan okurdu,, sonra islam geldi ve bu güçlü dil adeta bambaşka bir şekil aldı, kendi anadili olmasına rağmen en büyük arap şairler ve edebiyatçılarının bile ağzını açıkta bırakan bir tarz, fevkalade güzellikte akıcı ve etkileyici, adını bir türlü koyamadıkları bir yazımla kuran kelam ve dil olarak Arapçayı içine alıp adeta yuttu.. artık bu dilin gücü mü yoksa kuran gücü mü, yorumları size bırakıyorum..
''küçük bir bebeği ıssız bir adaya bırakırsanız, orada kendi başına öğreneceği dil arapça olacaktır.'' demek, bu dilin ilkel olduğunu gösterir. O veled büyüyüp dilini geliştirdikçe arapçadan kurtulacaktır.
pardon da şimdi soracağım sorunun yanlış anlaşılmasını da istemem de kim denemiş görmüş bebek olayını. Veya bilimsel bir ispatı var mi? Varsa da Neden arapça?
arapçanın mucizevi olması imkansızdır. kitaplarının 500 tane çevirisi olması bunu ispatlar. bir dilin anlaşılmaz olması onu mucizevi değil saçma yapar.
Çok kısa arapça dersi veriyorum. Mesala teftiş başına mu getir müfettiş oluyor. Muhasebe mu yu çıkar hasebe yani hesap imam hatip Lisesi mezunuyum arapça hocasıyla kavga edince bu yöntemi geliştirdim.
Dikkat ederseniz, doğadaki bütün seslerde Arapça harflerden bir kırıntı bulabilirsiniz. Zira yüce rabbimiz kainatı bile ara Arapça yaratmıştır. Kalpleri mühürlüler bu gerçeği ısrarla göremez.
Okumasını yazmasını öğrenmek gerçekten bir mucize, o konuda haklısınız.
Diller anlaşmak için vardır, arapça ise nasıl olur da iletişimi daha karmaşık, daha zor, daha anlaşılmaz hale getirebiliriz diye düşünülmüş olsa gerek.
tam bir safsatadır. mucizevi ırk, dil, insan, kitap vs. olmaz. bir şeyin mucizevi olması için olay olması gerekir. türkçesi kıt arapçası muamma insanlara yakışır bir başlık olmuştur.
(bkz: yaratılış) (bkz: kuranın indirilmesi) (bkz: ayın ikiye bölünmesi)