birilerinin sırf inandıkları dinden ötürü hayran oldukları topluluktur. ama bilmedikleri şey insanın çarşafla yada cüppeyle daha çok müslüman olmadığıdır. bunun en büyük örneği için (bkz: hüseyin üzmez)
batı hayranlarının yansıtma psikolojisidir...hayran olunan arapların kıllı böğrü değil...islam dininin esaslarıdır...ruh ve mana kökökümüzün alakasız olduğu batıyı maymun misali taklit edenlerin içi boş yaftasıdır....bu kimseler türkçülüğün noel çamı süsleyip amerikan kotu giyip fransız şarabı içmekten geçtiğini düşünürler...milliyetçi duyguları ise arap kıyafeti veya adeti dedikleri müslüman fiillerine karşıdır sadece...burda araplar bahanedir..sorunları islamdır...sadece fikirlerini rahat propaganda etmek için bir maskedir..
arap kızlarının güzelliklerinden kaynaklı bir hayranlıktır. suriye ile sınır kapılarının açılması nedeniyle antep, adana dolaylarındaki alışveriş merkezlerine akan arap güzellerini görüp de hayran olmamak elde mi?
Arap hayranlığı bir kısım insanda ne yazıkki var. Beşerin beşere hayran olması kadar kötü birşey yoktur. Ancak Osmanlı'da Arapça hiçbir zaman resmi dil olmamıştır. Evet günümüzde de Türkçe içinde Arapça kelimeler vardır ancak bu doğaldır. Arkadaşlar bin yıldan fazladır aynı toprakları paylaşmışız bundan doğal ne olabilir. Arap harfleriyle yazılmış her yazıyı Arapça zannetmeyin. iÜ Beyazıt kampüsünün girişindeki kitabe Türkçedir. Ve Kanuni fermanlarını anlamıyorum diye şikayet edeceğine dili sadeleştirme adına neden bu kadar katlettiler ona serzenişte bulun.
şimdi türkiye cumhuriyeti'nin başındaki insanlar çıkıp bir kanun metni yazsalar, içindeki kelimelerin yarısı ingilizceden yarısı fransızcadan gelse, araya tek tük türkçe serpişse kıyamet kopar, "gavura özeniliyor" diye isyan eder birileri. git bak bakalım osmanlı'nın çıkardığı fermanlara. milliyetçilik akımından sonra türkçeye dönmeye çalışıldı, git bak kanuni'nin falan fermanlarına. arapçadan farsçadan adım atılmıyor. kastettiğimiz şey bu.
selçukluda daha vahim. resmi dili türkçe ilan eden babayiğidin kellesi vuruldu.
osmanlı türk devleti mi? eğer cevabın evetse, osmanlının resmi belgeleri hangi dille yazılıyor? arapça, farsça, türkçe karışık bir dille. o arapça nasıl karıştı araya? başlığı oku, görürsün.
islam denildiğinde akla ilk gelen ülke olduğundan dolayı genelde dinci kesmin duyduğu boş hayranlıktır.geçmişi bırakalım günümüze bakalım şimdi.şu adamların bize, bizide geçtim dünyaya ne yararı var anlamıyorum. ahlak denildiğinde islamiyetten ötürü ilk bakılması gereken yerlerden olacağına şuan dünyada ahlaki boyutta en büyük rezillikte, skandalda olan ülkelerin başını çekmekte bu araplar.her tür pislik mevcut ha birde utanmadan bunuda islam boyutları içerisinde gösterip dünyada islamın bu denli dışlanmasındaki en büyük etkenide oluşturuyorlar.
osmanlı'nın resmi dilinin arapça olduğunu iddia eden cühelanın, var olduğunu ispatlamaya çalıştığı hayranlık.
osmanlı arap hayranı falan değildi, osmanlı etnik anlamda bir hayranlık veya bir aşağılama zihniyetine sahip değildi. öyle olsaydı devşirmeleri türkler eliye yetiştirmezdi.
osmanlı çok uluslu bir devletti, milliyetle işi olmazdı.
lenin'i batıyı karıştırmaya gerek yok. taa selçuklu'da, osmanlı'da bile resmi dil türkçe değil arapçaydı. arap hayranlığı budur işte, kıvırmayın lütfen, dininize yakışmaz.
padişahların, vezirlerin vs kıyafetleri orta asya türk giysilerinden ziyade ortadoğu giysilerini andırır. kafaya sarık bağlar kimi. arap kültürünün hikayeleri transfer edilir, arapça ünvanlar benimsenir.
bizim tarihimizde ve kültürümüzde araplara hayranlık yoktur ama türkiye'de arap hayranlığı batı hayranlığının ayakta durabilmesi için diri tutulmalıdır, yoksa da var olduğu iddia edilmelidir.
özellikle çoğunlukta olan milletvekillerimiz ve bakanlarımızın tayyip gibi abdül....vb gibi (abdül ile başlayan çok isim var ) isimlerinde göze batan arap hayranlığının türk isimlerine yansımış halidir.