arapça namaz kılıp türkçe dua etmek

entry5 galeri0
    1.
  1. Senelerdir anlayamadigim durum. Tanrı ile madem iletisime geçmenin yolu namaz ve dua. Peki neden kendi dilimizi kullanmiyoruz.buyuk sorunsal.
    1 ...
  2. 2.
  3. oha beyin sarsıntısı yaşadım. tebrikler birader paradoks yaşattın gece gece.
    0 ...
  4. 3.
  5. Cahil yazar beyanıdır zira anlamı namazda akıldan geçirilmelidir. Tefsirler tam olarak çevrilemediği için arapça kılıyoruz.
    0 ...
  6. 4.
  7. din bir inançtır. bu yüzden sorgulanmadan kabul edilecek kısımları vardır. nasıl bu sefer iki değil de üç defa secde ediyim demiyorsak, namaz da arapça kılınır. kısacası her şeyin bir adabı vardır.

    evet. insanlarımızın anlamını bilmeden ezbere arapça okumaları acı bir durumdur. lakin bu kendileri ile alakalıdır. özellikle yeni neslimizin bu yanlışı devam ettirmemesi lazım.

    dua konusuna gelince de, insan kendini en iyi kendi dilinde ifade eder. arapça bilmeyen dua etmesin mi yani? kafanız neden karışmış anlamadım dostlar.

    benden de güzel bir dua tavsiyesi. (bkz: evrad ı kutsiye) türkçesi de arapçası da okunsa ne fark eder.
    2 ...
  8. 5.
  9. Arapça namaz kılmak yani kuran daki âyetleri okumak, Allah'ın söylediği sözleri hiçbir kasıtlı ya kasıtsız çeviri hatasına maruz kalmamak içindir. Okuduğunuz romanların bile çeviri hatalarına burun kıvırıyorsunuz, söz konusu kutsal kitap olunca iş daha da ciddileşir. Kuran'ın çevrilmesi demek doğal olarak orijinalliğin bozulması demek. Yani binevi o sözlerin hepsini Tanrı değil, çeviyi yapan adam da yapmış olur ister istemez. Çünkü hiçbir iki dilde bütün kelimelerin birebir çevirisi olamaz, belki yakın anlamlı çevirisi olur belki o bile olmaz. Yakın anlamlı olsa bile gerçek anlamla yakın anlamı bir tutulamaz? Özellikle söz konusu kutsal kitapsa asla.

    Yani sünnette belirtildiği gibi namaz esnasında direkt olarak Allah'ın sözleri tekrar edilir, araya hiçbir kul sokulmaz (yani çeviri ya da yorum girmez). Namaz Allah ile kul arasındadır çünkü. Bunlar dinin temel ritüelleridir, neden böyledir diye sorgulanamaz, eleştirilemez. Yani namaz sırasında niye tanrının sözlerini olduğu gibi tekrarlarız, bunu sorgulamak bize düşmez. Kimseye düşmez.

    Ancak iş duaya girdiğinde doğal olarak anladığı, düşündüğü dilden dua ederek Tanrı ile iletişime geçilir, bilmediği dilden dua etmek zaten kendi sözlerini değil başkasının sözlerini Tanrıya iletmektir, hani kul ile tanrı nın arasına kimse giremez dememiş miydik? işte bu yüzden namaz sırasında kuran'daki süreleri olduğu gibi, dua sırasında ise sadece kendi niyetini ve düşündüklerini dile getirmek kaçınılmaz olarak tek yoldur.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük