Yaptığın tüm fedakarlıkların bedeli sana ağır ağır odetildiginde aslında çok büyük aptalliklar yaptığını fark edip göreceğin aslında o kadar da ince olmayan çizgidir.
o fedakarlıkla yavşaklık arasındaki çizgidir. aptallık olsa duramassın. bir kere insan yaptığı bir fedekarlıktan sonradan pişman olabiliyorsa zamanında bu fedarlıktan bir çıkar güttüğünü gösterir. bir çıkar için yapılan fedakarlık da fedakarlık değil olsa olsa yavşaklıktır.
Fedakarlık diye yaptığın şeyin sonradan aptallık olması imkansızdır. Pişmanlık olabilir ama yinede yaptığın şeyin fedakarlık olduğu gerçeğini değiştirmez.
çok da ince olmayan çizgidir.
sonradan hatırlayıp yaptığına pişman olacaksan aptallık, ''iyi ki yapmışım, yine olsa yine yaparım'' diyorsan fedakarlıktır.
aptallik,kendisini zordurumda bırakacak bir hareket yaparak karşıdakinin işini kolaylaştırmaktır.
fedarkarlık ise,bu hareketi yaptıgında doğacak tüm kötü sonuçlara bilerek ve isteyerek karşındaki için göğüs germektir...
insanlar zamanla herşey gibi değişiyor. dolayısıyla yapılan fedakarlığın zamanla isim değiştirip aptallık olarak adlandırılması doğaldır. Bu iki kavram arasındaki ince çizgide insan davranışları, zamanın bizi ve olayların akışını nasıl değiştirdiğidir.
eğer fedakarlığı yaptığınız kişi tarafından artık çantada keklik görülmeye başladıysanız ve tüm yaptıklarınızın karşılığında saygı ya da ufak bir düşüncelilik örneği dahi görmüyorsanız işte o andan itibaren artık aptallık tarafına geçmişsinizdir o ince çizginin..acilen kendinize yeniden saygınızı kazanmanız gerekir..
vergi cezalarının affedildiği ülkelerde; fedakarlıkların da aptallık olarak görülmesi doğaldır.
aslında, vergi ödemek; bir fedakarlık değil vatandaşlık görevi olmasına karşın, bu tür ülkelerde; özverili bir davranış, kimilerince de tam tersi; aptallık olarak algılanır.
uğruna birçok şeyi yapabileceğiniz birisi ya da ideoloji için yapılan birtakım faaliyetler vardır. bu faaliyetlerde aptallık ile fedakarlık arasında çok ince çizgiyle sınırlandırılmıştır.
işte bazen bu çizginin bir aptallık kısmına bir fedakarlık kısmına uğrar dururuz. genelde uğranılan ya da düşülen kısım aptallık olur nedense.
daha sonra insanı pişmanlıkla gurur yapma arasındaki o çizgiye sevk eder.