sadece türkiyede değil, tüm dünyada böyledir. apple ürünleri bir statü sembolü olmuştur. eski apple ürünleri olsa bir fark var diyeceğim ama apple da diğer bilgisayar üreticileri gibi aynı mimarili işlemcileri kullanmaya başlamıştır. giderek aynılaşan bir sektör söz konusudur.
mobilde ise, pazara windows 8 in girmesi rekabeti artırırken android'in açık kaynak olması, android'in inanılmaz bir gelişim göstereğine işarettir. ona rağmen insanlar, apple ürünleri için birbiriyle yarışmaktadır. yapmayın, etmeyin zira 2 seneye kalmadan bu ürünleriniz de sektörün çalışma ilkesince 'eski' sayılacak, siz de ürünlerinizi eski diye görüp yenisini isteyeceksiniz.
maalesef teknolojinin kapitalizmi de budur. bu çark iki sene de bir kendini başa sarar.
özellikle üniversitede * iphone çoğu kişinin elinde görebileceğiniz bir telefondur. öğrencilerin %40'ı kullanıyor. diğerleri de çoğunlukla galaxy S3 olmak üzere farklı telefonları kullanıyor. durum böyleyken statü göstergesi olması gibi bir durum kalmıyor.
7 sene önce lisede iken, ipod um vardı. 4gblık kare nano olanlardan, 32gb falan olsa gam yemeyeceğim de. sınıf arkadaşlarım ipodumla bir şarkı dinlemek için tenefüslerde sıraya girerlerdi.
2sene önce üniversitede iken, iphone um vardı. 16 gblık 4 olanından. 32 gb falan olsa yine gam yemeyeceğim. sınıf arkadaşlarım alır fotoğraf çeker, nette sörf vs yapardi.
kısacası arkadaşlarımdan pek kullanmaya sıra gelmedi. neyse ki o dönem geçti de artık herkes 3gs bile olsa apple kullanabiliyor.
not: bu iki cihazım da hala benimle, apple ın kalitesine tam da buradan bakınız.