apartmanda köpek beslemek

    8.
  1. köpeklerimizi belediyeye kayıt ettirmenin önemini bir kez daha hatırlatır.

    Belediyeye kayıt Türkiyede çok kulak arkası yapılan fakat bizim için çok önemli bir uygulama.

    Şöyle ki;

    - Kayıt altında olan köpek birini ısırırsa (kasten yada kaza ilen) o köpeğe zabıta ve/veya polislerin gelip el koyma hakları kesinlikle yok. Aslında komik olan durum zaten böyle bir hakları yok fakat kişiler iyi niyet ile "peki" dedikleri anda başlarına bela almış oluyorlar zira köpeğinizi bir daha bulamamanız olasılığı bile var. Fakat belediyeye kayıtlı bir köpeğe el koymaya çalışan (mahkeme kararı olmadığı müddetce) herhangi bir birim size karşı SUÇ işlemiş konumuna düşüyor. Ayrıca başka bir dipnot daha; mahkeme kararını birkaç gün gibi bir sürede çıkartamazlar zira bu mahkeme kararı olması gerektiği için çok uzun bir süreç

    - Eğer köpeğiniz çok havlıyor ise (günde birkaç saat kadar ve özellikle geceleri) belediyeye kayıt yine sizin için koruyucu kalkan. Zira
    "şikayet var kardeşim size uyarı veriyoruz"
    veya

    "şikayet var köpeğinizi barınağa götürüyoruz"
    veya

    "şikayet var para cezası kesiyoruz"

    gibi safsatalar ile size hiçbişey yapamazlar. Şikayet var diyerek size gelip ancak "belediyeye kayıtlı mı ? karnesini görebilirmiyiz ?" diye sorabilirler. Ve karneyi gördükten sonra şikayet eden kişiye "belediyeye kayıtlı bir köpek, hakkınızı mahkemede savunabilirsiniz" diye haber verirler.

    Havladığı için sizi şikayet eden arkadaş, mahkemeye başvuracak kadar kararlı çıktı diyelim. Bu durumda;

    Sizi mahkemeye verir (apartmanca mahmeye vermek eğer yanılmıyorsam 4/5 çoğunluk gerektiriyor, eğer bu oranı sağlayamazsa mahkemeye veremez apartmanca) ve havladığına dair şikayette bulunur. Belediye görevliler (genellikle zabıtalar) gelerek size dava açıldığını ve köpeğinizin havlamasından rahatsızlık duyulduğu için Desibel ölçümü yapacaklarını söyler ve söylemek zorunda !

    BURADA ÖNEMLi OLAN BiRKAÇ NOKTA VAR

    - Zabıtalar akıllılık yapıp ölçüm cihazını sizin evinize koymaya yeltenebilir, sonuçta o kişinin belediyede tanıdıkları varsa bu durum olabiliyor. ASLA AMA ASLA buna izin vermeyin. Gürültüden şikayetçi olan kişinin evine konulması zorunlu ses ölçüm cihazının. Zira köpeğinizin sesinden siz şikayetçi değilsiniz ki sizin evinize konulsun ;) Başka herhangi bir komşunuza da konulamaz, SADECE ve SADECE şikayetçi olan kişinin evine konur bu cihaz. Sanırım 1 gün (bu süreden emin değilim) kaldıktan sonra cihaz alınır ve mahkemeye sevkedilir sonrası mahkeme kısmıdır.

    Yapılacak başka birşey daha var, gündüz için geçerli olarak dışarının ses ölçümünün yapılmasını isteyin çünkü çok işlek bir caddede oturuyorsanız köpeğinizin havlaması o gürültüyü asla bastıramaz bu durum sizin lehinizedir. Havlama sesleri belirlenirken gece 23'den sonraki sesler genelde kayda alınır ve mahkeme için delil oluşturur. Bu yüzden gece havlamalarını engellemeye çalışın.

    Belediye kaydı "kılları dökülüyor", "bakışını sevmedim" gibi saçma salak sorunlar yüzünden sizi rahatsız edebilecek bütün komşulara karşı tebessümle bakarak yolunuza devam etmenizi sağlar *

    Kısaca belediyeye kayıt gayet önemlidir bunu yaptırmış olan arkadaşlara yaptırdıkları için ayrıca tebrikler. Önemli olan şey her sene kuduz aşısından sonra belediyeye giderek kaydı yenilemeniz olacaktır. Böylece hem güncel bir belediye karneniz olur hem de içiniz rahat olur
    3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince evde beslenen kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmalarına başladı. bulunduğunuz bölgedeki veterinerlik şubesine sağlık karnesi ile giderek kayıt yaptırabilirsiniz...isterseniz ilk olarak bu konu ile ilgili bağlı bulunduğunuz belediye ile telefon ile irtibata geçin.belki işlemler için yönlendirilen bir yer vardır.ama normalde veterinerlik şubelerinde veya bakım evlerinde bu işlem yapılıyor.

    (ALINTIDIR)
    6 ...
  2. 6.
  3. zor ama zevkli uğraştır.
    Şehirdeki müstakil ev oranıyla sokakta gezdirilen köpek sayısı karşılaştırınca büyük bir kesimin
    apartman dairesinde beslediğine emin olmakla beraber üzülmekteyim.
    Ben de besledim köpek hem müstakilde hem apartmanda.
    Öyle süs köpeği değil bildiğin tazı yavrusuydu.
    Onu o kötü petshopta pislik içinde görünce dayanamamıştım.
    Sonra boynumdan omzumdan vs ısırmalar başlayınca
    köpeklere meraklı çiftliği olan birine verdim.
    Kaç zaman ağladım arkasından anılarım depreşti şimdi.
    (sesi çıkmazdıi sessizce geldi gitti kızım benim)

    Apartmanda besleyeni kınamıyorum.
    bu bir dostluk,bağlılıktır; çocuğunuz gibi oluyor kime veresiniz, nereye atasınız.
    3 ...
  4. 18.
  5. bu konuda en az sıkıntı yaratan köpek goldendır. 1 yıldır tek şikayet duymadım.
    teşekkürler atlas.
    2 ...
  6. 30.
  7. apartmanda köpek beslenmez. kendi şahsi müstakil evin olur istersen ejderha besle lakin alt katında üst katında yan dairende farklı insanların oturduğu bir alanda köpek beslenemez. gecenin bir vakti havlaması tutar komşunun hastası bebeği vardır onları rahatsız eder bilemezsin. o yüzden apartman köpek beslemek ahlaksızlıktır namussuzluktur vatan hainliği fetöcülüktür.
    2 ...
  8. 4.
  9. eskisi gibi, şikayet eden komşuların sadece şikayetleri üzerine yasaklanamayacaktır. bunun için köpeğinizin sağlık karnesini alıp belediyeye kayıt ettirmeniz yeterli olacaktır.

    mahkeme kararı gerekecektir. süper!
    3 ...
  10. 27.
  11. hayvan oğlu hayvanlıktır. havlıyor işte arkadaş bu meret havlıyor susmuyor. ben senin itinin havlamasını duymak zorunda mıyım? uykular haram oldu. bakamayacaksan besleme kardeşim. ilgi istiyor işte hayvan. orospu çocuğu kilitlemiş hayvanı terasa acı acı havlıyor hayvancağız. beslemeyin kardeşim. annenizin iffetine laf gelmesin istiyorsanız apartmanda köpek beslemeyin.
    2 ...
  12. 7.
  13. cinsi ne olursa olsun her köpek efendisi ile günde en az iki saat aktif eğlenmek ister. bunun en güzel yöntemi uzun yürüyüşler yapmak, uygun yeşil alanlar bulup, çelik comak oynamaktır.

    eğer bunu yapabiliyorsanız apartmanda da olsa köpeğiniz doyumunu almıştır havlamaz.
    1 ...
  14. 1.
  15. zor bir icradır. köpeğin cinsi çok önemlidir bu konuda. çok havlayan bir doberban yada dev cüsseli kangalı evde beslemek mantıksızdır. bunun yerine pek sesi çıkmayan uysal bir labrador ya da golden beslenmesi tavsiye edilir.
    2 ...
  16. 14.
  17. evde beslediğiniz köpeğe göre zorluğu tartışılır. çok fazla havlayan,ses çıkaran bir köpek sizin başınıza bela açabilir.
    çok zor uğraştır. bebek bakmakla aynı şeydir.
    bu kadar hayvan düşmanının içerisinde daha da zor uğraştır.
    gezdirirken daha da zordur.
    -cinsi ne?
    -ısırır mı?
    -abi kaça aldın?
    -abi adı ne ?

    ebeyin amı diyesiniz gelir.
    1 ...
  18. 2.
  19. çok zordur..
    Havlar, binaya çiş yapar, balkona çıkar, ona buna hırlar, komşuları rahatsız eder..
    gecenin bi yarısı havlar, ulur, sinir eder..

    komşularla papaz olursunuz..

    kesinlikle köpeğin cinsi ve eğitimi çok önemlidir...
    Yooksa köpek sahibini çileden çıkarır..
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük