anıtkabir türbesi

entry17 galeri2
    1.
  1. tarihimizde yer alan, kişileri kutsallaştırma geleneğinin son halkası olan türbedir.
    birkaç nesil sonra bir kısım insanların bu türbede kurban keseceklerini, çaput bağlayacaklarını şimdiden öngörmek zor değil.
    5 ...
  2. 2.
  3. türbe kavramı bu kelimenin yanına ne kadar anlamım olur, tartışılır .
    1 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. hardcore kemalistin her resmi bayram ve 10 kasım günleri akın akın ziyaret ettiği yer.
    ayağı kayıp düşse bu hardcore kemalist doğruca anıtkabire koşar. şikayet eder.
    ya da bi isteği arzusu varsa yine buraya gelir ve dilek diler dua eder.
    yanlıştır tabi.
    anıtkabir bir türbe değil. adı üzerinde anıttır. kabirdir. yüzyılın en büyük liderinin sonsuz istirahatgahıdır. burdan bi medet ummak, bişeyler beklemek hurafeden başka bişey değildir. günaytır da ayrıca.
    6 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. 7.
  10. sanırım volkan konak şey demişti: anıtkabre ayağı kokanlar girmesin, ufak ufak türbeye dönüşüyo mu ne? sorusunu aklıma getirendir.
    herhalde türbedar, veya ayak koklayıcıbaşı kuzeyin oğlu olurdu.
    5 ...
  11. 8.
  12. 9.
  13. türbe ile alakası yoktur. en çok kürtçülerle arapçı yobazlar sevmez. türk tarihinin en saygın büyüğünün mezarıdır.
    5 ...
  14. 10.
  15. paganistiktir.

    mimarisi islam öncesi türk mimarisinin modern bir yorumudur. 'türbe' gibi islami kavramlarla ilişkilendirmesi ya ironi ya da cehalet göstergesidir.

    (bkz: mani dini)

    mezar ziyaretleri kişilerin kendi ruhsal tatminleri içindir. ölülerle ilişiği ve ölülere bir faydası yoktur. bu tarz ziyaretlerden paranormal sonuçlar beklemek, yurdumuz semalarında orta çağ idealarına tutunmuş kişilerin genel eylemlerindendir.

    devlet kaynaklı diyanet; bu tarz paranormal etkiler beklenen ziyaretleri engellemeye yönelik hamleler yaparken aslında komik duruma düşmektedir.

    islamiyet'in farzlarından olan hacı olma aktivitesinde, islam peygamberlerinin mezarı kerteriz alınarak etrafında dönülür(tavaf). bu eylem de ne tesadüf ki(ahahaha) islam öncesi arabistan paganlarından kalma bir ritüeldir.

    not: yeterince enformasyona sahip olursanız, ayakta işeme ihtimaliniz artar. gerisi ahmaklık ve kölelik davetiyesidir. ahmaklar ve köleler hakikati es geçtikçe gülümser.

    gülümsemeyin.

    gereği üzerine not: islam peygamberinin mezarının hakiki yeri bilinmemektedir(ayşe'nin evine gömüldüğü yönünde ciddi rivayetler vardır.). vahabi kültüründe kabe; adem'den beri süregelen islamiyet'in ve dolayısı ile peygamberin ruhunun(nurunun) yattığı kutsal yerdir.

    kendinizinkinden başka islam yorumu yok zannediyorsunuz ya, orada bitiyorum işte.

    vots rumuzlu yazarın özel isteği üzerine not: vahabilik; islamiyet'in doğduğu ve muhammed'in yaşadığı yıllardaki hayatın, kültürün ve bakış açısının deforme edilmeden yaşanması gerektiğine inanan, arabistan menşeili ortodoks bir islam sistematiğidir. bu özellikleri sebebi islamiyet'in islam öncesi arap putperestliği ile ilişkilerinin en yakın olduğu ritüelleri ve söylemleri hala korur.

    paganistik dönemde kabe; brahman gibi semavi dinler dışı fikir önderlerinin bile ruhlarının bulunduğu kutsal topraklardır. bu ritüel antik islamiyet'te de korunmuş, deformasyonlar geçirerek bütün islam peygamberleri halini almıştır. buna örnek vermek gerekirse, brahman ibrahim'e dönüştürülmüştür.

    uzun lafın kısası, günümüz islam terminolojisinde tavaf olarak uygulanan ritüel paganistik bir anıt mezar ziyaretidir.

    bunun ülkemizdeki yansıması da alevilik üzerinden net olarak gözlemlenebilir. alevilik; kuran-ı kerim'in osman döneminde bozulduğu inancıyla, islami hayatın ve farzların öğrenileceği kişilerin muhammed ve ali'nin soylarından gelmesi sebebi ile nur'a sahip olan dedelerden seçilmesini emreder. bu ritüel de aslen islam öncesi türk inanışlarının bir yansımasıdır. cem ayinlerinde de 'yedi kere dönme.' ritüeli gerçekleştirilir.

    (bkz: üçler kırklar yediler)

    velhasıl bunca enformasyonun bizi götürdüğü nokta, terminolojimiz ve hali ile kendimizce farklı anlamlar yüklediğimiz ritüellerin çıkış noktalarını ve kendini bu çıkış noktasına yakın şekilde konumlayan, kendimizinkine benzer başka terminolojileri es geçemeyeceğimizdir.

    bir de benden not: kibar olun, canımı yiyin.
    1 ...
  16. 11.
  17. türbe olduğunu zanneden şakirtlerin önce aynaya bakıp biz kimlere tapıyoruz diye kendilerine gelmelerini gerektiren durumdur.
    1 ...
  18. 12.
  19. hiç olmazsa biz vatanı kurtaran insanın mezarına gidiyoruz, peki ya sizler nereye gidiyorsunuz diye söylendiğim densizliktir.
    4 ...
  20. 13.
  21. insanların yeni din arayışları sonucunda ortaya çıkmış bir türbedir.
    0 ...
  22. 6.
  23. böyle bir türbe tüm aramalarımıza rağmen bulunamadı...
    anıtkabir türbesi yok ama bu var
    http://download.xbox.com/...4307ea/1033/screenlg2.jpg
    0 ...
  24. 7.
  25. bir yunan vekil yahut bakanın(net hatırlayamıyorum) yunan tapınağı sanıp önerge verdiği yapı.
    mütemadiyen hükümeti şikaayet edebilmek için tercih edilen yegane mekan.
    0 ...
  26. 8.
  27. atatürk ve ismet inönünün yattığı ebedi güzergah!
    0 ...
  28. 8.
  29. (bkz: anıtkabirin türbeden farkının olmaması)

    akepe nin her sansasyonel olayından sonra atatürkçü kesimin yobaz kesimi örnek alıp şikayet, dilek ve isteklerini sunmak için başbuğ ulu önder mareşal gazi mustafa kemal atatürk paşahazretlerini ziyaret için anıtkabire koşmalarıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük