köken bilimi veya kültür bilimi olarak tanımlanabilecek bilim dalı. şunu farkettim ki antropoloji, bana alanım olan sosyolojiden daha yakın. tabii ki türkiye şartlarında antropologlar sahaya ne kadar çıkıyor bilemiyorum ama genel işi sahada olmasından dolayı daha çok dikkatimi çekiyor, insan topluluklarının içinde bulunmak, kültürel alışkanlıklarını araştırmak çok güzel olabilirdi.
birçok insanın, sırf iş garanti olsun diye tercih ettiği, elimi kolumu sallayarak bitiririm olgusu ile düşünenlere ebesinin amını tersten gösterdiği bölümdür.
ayrıca olayı salt kültüre vurmamak lazım. antropoloji, içinde insan olan her yerdedir.
bir canlı varlık olarak insanı inceleyen bilim, insanbilimi. Antropoloji insan türünün bugününü ve geçmişini ayrıntılarıyla ve doğanın insan dışı tüm öğeleriyle ilişkileri içinde ele alır. Bu alandaki incelemeler ancak 18. yüzyılda başlamıştır. Bütün dinler insanoğlunu bugünkü durumda yaratılmış saydığı için insanın evrimsel bir geçmişi olabileceği düşünülemezdi. B una ancak doğa bilimlerinin gelişmesi olanak sağladı. Antropoloji adının kullanılması ve bugünkü anlamda antropolojinin üniversitelerde ders konusu olması da 19. yüzyılın ortalarında gerçekleşti
Zamanımızdaki insanı ve fosilleşmiş insan iskeletlerini sistemli, mukayeseli yollarla ve fiziki görünüşlerinin her cephesi ile inceleyen bilim dalı. Bu bilim dalı ile uğraşan kimseye antropolog denir.
Antropoloji, insanı somatik yani beden bakımından ele almıştır. insanın kültür bakımından incelenmesini etnolojiye, geçmişte yaşamış topluluklar açısından incelenmesini ise, tarih öncesi bilimlerine bırakmıştır. insanlar, dil, din, ırk ve kültür bakımından farklı oldukları gibi; renk, kafatası, göz, yüz, burun, dudak, diş, saç ve vücut şekli bakımından ve ayrıca, çekiklik ve göz kapak kıvrımlarına göre de farklılık gösterir.
Dünyadaki çeşitli ırk ve milletlerin kendilerine has morfolojik yapıları birbirlerinden farklıdır. Hatta biyolojik bakımdan bile (kan grupları gibi) farklılık gösterirler. Bazı millet ve ırklar birbirleriyle karışarak eski özelliklerinden bir kısmını kaybetmişlerdir.
Mezun olunca direk işsiz olduğunuz bölüm, ikinci üçüncü üniversite olarak ya da kendini geliştirmek açısından elbet okunabilir ancak evde yiyecek ekmek yokken kim nasıl antropolojiyi?