antivirus programi

entry10 galeri0
    10.
  1. formatın hemen ardından yüklenmesi gereken ve güncellemelerinin düzenli olarak yapılması gereken programlar. dünya kadar virüsü yiyip de yüklemenin manası olmuyor maalesef, ne kadar temizleseniz de format sonrası temizlik hali olmuyor. en basitinden arkadaşın 40 gb lık diskinde 40000 i geçik virüs bulmuştuk ve hala virüs var bilgisayarda.

    aslında en güzeli makineye format sonrası virüssüz bir cd den standart programların (live messenger, firefox, frostwire, winzip vs.) yüklenmesi ve hemen ardından da deep freeze yüklenmesidir, indirilen tüm filmler, videolar, mp3 ler 500 gb lik harici bir harddisk te saklanmalıdır. hem böylece bilgisayara virüs girdi tehditi olmaz (yeni baştan başlatmak her şeyi siliyor), hem de tüm bilgiler elinizin altında olur.
    1 ...
  2. 9.
  3. bilgisayrınızı her taradığında virüs bulan ama bulduklarını silmeyen, silmek için paralı sürümün yüklenmesi gerektiğini size üst üste ekrana mesaj yazarak söyleyen, bu sayede en tehlikeli virüs programı ve en Koftirikten teyyare yazılım ünvanını alan bir cuval bir ve bir çuval sıfırdır.
    1 ...
  4. 8.
  5. en küçükü problemde bile es geçilebilecek programdır. çünkü o programı yapan tarafından yemişsinizdir virüsü. en iyisi b.sayara format atıp kimseye minnet etmemektir.
    0 ...
  6. 7.
  7. (bkz: heuristic scanning)

    bir antivirus programı kendi databese inde olmamasına rağmen, sezgisel yöntemlerle karşısına çıkan programın virus olduğunu anlayabiliyorsa veya en azından "bu virus olabilir" gibisinden septik yaklaşımlar içine giriyorsa heuristic tarama yapabiliyordur ve kalitelidir. kalitesi de sezgisel tarama yeteneğiyle doğru orantılıdır.

    yeni nesil bir antivirus programının sadece database odaklı tarama yapması onun piyasaya çıkmadan yok olmasına sebep olacaktır. zira yeni çıkan virus ortalığın amına koyduktan günler sonra virusu farkeden bir antivirus programı hiç bi boka yaramaz.
    0 ...
  8. 6.
  9. placebo etkisinden daha uzağa gidemeyen programlardır.
    0 ...
  10. 5.
  11. virüsleri bulup etkisiz hale getiren yada yok eden yararlı yazılımlardır. pekçok isim sayabiliriz;
    kaspersky,nod32,avg,norton,avast,bitdefender,mcafee, spysheriff...
    listeyi daha da uzatabiliriz. fakat bunların çoğu kendi virüslerine karşı korur. hergün yeni bir virüs yazılıyor ve bunun güncellenmesi gerekiyor. yani internet şart.kullanacağınız antivirüs programı bilgisayarı yormamalı. bu yüzden antivirüs programını kullanmadan önce araştırıp bilgi toplamak gerekiyor. tabi illa tavsiye isterseniz kaspersky 6.0 kulanmanız da sakınca yok bence
    1 ...
  12. 4.
  13. eskiden cam satmak için bilerek cam kıran satıcıların yazılımcı versiyonlarının yaptığı programlar. ortalıkta dolaşan virüslerin (çoğunluğunu) kendisi üretir yine kendisi temizler. olan kullanıcıya olur. * * *
    Bunun yanında ücretsiz anti-virüs programı üretenler de vardır.

    (bkz: avast home edition)
    (bkz: antivir)
    2 ...
  14. 3.
  15. Bilgisayarınızı özellikle internetten gelen virüslere ve casus yazılımlara karşı koruyan, virüsleri bulan ve silen, tam koruma sağlanması için sık sık güncellenmesi gerekli program.
    0 ...
  16. 2.
  17. genellikle zehiri bulan, panzehirinide bulur düşüncesiyle hayat bulmuş, virüs yapan ve silen interaktif sömürge
    2 ...
  18. 1.
  19. bilgisayara virüs bulaşmasını önlemek için kullanılan programdır.
    en iyileri; norton, nod32, kaspersky'dir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük