antidepresanlar insanın kafasında olayları bitirebilmesine yardımcı olur ama noktayı koymaz. en büyük aşama insan kendisi düşünerek bütün sorunlarıyla yüzleşip kabullenebilmesidir. ancak her insan bunu kolayca yapamaz. burada antidepresanlar kafada istenmeyen sesleri önleme, sürekli çatışma halinde olunan içsesi kısma ve her şeyin düzelebileceğine artmış mutluluk hormonu ile inandırma gibi olağanüstü görevler üstlenirler. psikolojik rahatsızlıklar bana hep çok zor gelmiştir, keşke başka bir şeyim olsa dedirtmiştir. hiç antidepresan kullanmadım. kullansaydım kendimi suçlayarak, üzerek geçirdiğim koca koca günleri hakikaten yaşamış olurdum. antidepresanlardan korkmayın ama onlara da bel bağlamayın. sorun her neyse elbette geçecek ister biraz daha hızlı geçirmek adına ilaç alın ister kendinizle kavga ede ede bitirin.
ve asla aciz kelimesi kullanılamaz. sen kolun kırıldığında alçıya alındığı için aciz olarak nitelendirilmiyorsan insanları da böyle nitelendiremezsin. kişi tecrübe etmediği olay hakkında başlık açarsa böyle olur zaten.
Aslında aciz değildir ve etrafındakiler tarafından şuursuzca yapılan kötü yorumlara maruz kalır. Bu yorumlar elbet kulağına gelir ve o haplardan bir daha binlerce kez nefret eder. Hapların asıl kullanım amacı dertlerinden uzaklaşmak değil biraz olsun yaşayabilmektir. O da ister gözlük kullanmakla ya da kilo vermekle iyileşsin.
(Yine sabah sabah inanılmaz derecede akıl gerektiren bir tespit olmuş. Ne kolay değil mi üzerinde oturduğun uzvunla bile barışık olup oradan bir şeyler uydurman. Takdir edilesi.)
Insanlarin neler yasadigini nerden biliyosunda aciz falan diyebiliyosun sen
Veya hic kullandin mi etkilerini biliyomusun ne use yaradigini biliyomusynda atip tutuyosun voyle gereksiz.
Depresiyon ve çoğu psikolojik diye bilinen hastalıkların sebepleri de hormonal olabilirler...
Bakınız hormonal dengeler ile oynayan ilaçlar depresiyona sebep olabilirler. Başka bir örnek, tiroidiyen rahatsızlıklar hormonal dengeyi etkiledikleri için belirtilerinden biri de depresiyon veya anksiyetedir.
Ve Bu durumda hormonları dengelemek gerekir yani kendi motivasyonunuz "iyi olmaya" yetmeyebilir.
Sebep hormonal olmasa da. Yani tamamen yaşananlara bağlı olsa da ayrıca Çoğu hatayı önlemek için de o dönemi, hastalığın semptomlarını azaltacak ilaçlar alarak atlatmak bence faydalı.
Sanılanın aksine Psikolojik hastalıkların çoğunun fizyolojik kökenleri veya etkileri vardır...
Bu yüzden hasta birine "sevgili bul" "iş bul" "işsizsin o yüzden" ya da "dinden imandan çıktın tabi bir dua et" hatta "atma o ilaçları olom uyuşturucu bildiğin bunlar" diye sözde tavsiye veriyorsanız derhal susup o tavsiyeleri bir yerlerinize sokup konu hakkında biraz daha bilgi edinmek için türlü ansiklopedilere göz atabilirsiniz.
Basit bahanelerle kullanılabilecek ilaç değildir. acizlikde asla değildir. Hergün lanet ve kimsemin olmadığı yerde 16 17 saat sürekli ayakta yoğun bir baskı ortamında sizi spatuladan değersiz gören bir yerde izinsiz çalışıp, artık biraz düşünebilmek için yalvarmıştım. 3 günde bir ateşlenip çeşitli hastalıklar türeyince uykusuzluk açlık ayak sızıları allah kahretsin öyle durumu. herşey bitti ve o kadar çok düşünmeye başladı ki herşey olaylar gözümde canlanmaya başladı gördüğüm yaşadığım herşeyi hergün tekrar döndürüyordum. beynimi susturmak için kafamı biryerlere mi vursam diye düşünürken. arkadaşımın başına gelen bir olayla iyice darmadağın oldum. ne olduğunu yazamam. antidepresana sarıldım böylelikle 2. aydan sonra beynimi kemiren herşey sustu.biraz avundum böylelikle. herşeyi biraz daha boşverdim. belki placebo belki başka birşey ama işe yaradı. umarım hayatınızın hiçbirzamanında ona muhtaç olmazsınız. benden dahada ağır şeyler yaşayanlarda var. daha hafif şeyler için kullananda. dediğim gibi umarım ihtiyaç duymazsınız.
bir hastalığı iyileştirmek olarak düşünülürse aspirinden farkı yoktur. depresyon da bir hastalıktır ey ulu ben değilim diye inkar edip çevrenize de kendinize de zorluk çıkartmayın.