zamanında kullanılmasi gereken ilaçlardır. eğer zamanında kullanılmazlarsa durum aynı şuna benzer.
düsmanla savasan bir ordunuz vardır. ve siz de orduya mühimmat ve erzak sağlıyorsunuzdur. bu erzak ve mühimmat her 12 saatte bir bitmektedir. ve yenisi gelmesi gerekmektedir. siz eğer 13 saat sonra erzak ve mühimmatı ordunuza gönderirseniz ordunuzun cephelerini ve koordinatlarini ele geçirmiş bir tümen düşman askerine erzak ve mühimmat sağlamış olursunuz. böylece artık bir önemi kalmamıştır sizin erzağınızın ve mühimmatinizin gelip gelmemesi. ordunuz hızla geri çekilir ve uzun sure yine savaşir. ve eğer yenilirse siz de ölmüş olursunuz.
Enfeksiyonlara karşı kullanılan ilaçlara verilen genel isimdir. Vücuttaki bağışıklık sistemiyle birlikte çalışırlar. Ülkemizde herkes orasından burasından antibiyotik yazma konusunda usta olmasına rağmen, bilmeden alınan antibiyotikler ciddi sonuçlar doğurabilir.
antibiyotikler enfeksiyonlara karşı kullanılır.en bilindikleri penisilindir.küf mantarlarından üretilir. etki mekanizmaları farklıdır.
1-hücre duvarı sentesizi bozar
2-sitoplazma geçigenliğini bozar.ozmatik dengeyi.
3-protein sentezini inhibe eder.
4-nükleik asit sentezini engeller.
5-intramedier metabolizmayı bozar.
kullanım kuralları vardır. öncelikle kullanmadan bir antibiyogram testi yapılır.kurallar şöyledir:
1-erken tanı:erken tanına mikroorganizmalar dirençsiz ve vucut dirençlidir.
2-başlangıç dozu:yüksek derişimde bir başlangıç dozu verilir daha sonra idame dozuna geçilir.
3-ilaç durduk yere değiştirilmemelidir:ilaç kullanılır ve etki etmediği gorulurse 3-5 gün sonra değiştirilir.yoksa durduk yere değiştirilmemelidir.
4-tedavi süreci yeterince sürdürülmelidir: hastalık geçti diye ilaç bırakılmamalıdır.çünkü latent dönemde olan mikroorganizmalar vardır.bunlar daha sonra tekrar enfeksiyon yapabilir.
5-parenteral yolla verilmelidir: çünkü en hızlı yüksek derişime bu yolla sağlanır ve kan-ilaç derişimi istenildiği gibi ayarlanabilir.
6-hastaları birbirinden ayarımak lazımdır: enfeksiyon bulaşmasın diye.
7-karışık enfeksiyona etkin ilaç seçimi yapılmalıdır: enfeksiyon nedeni anlaşılmıyorsa geniş spektrumlu ilaç veya sinerjetik ilaçlar kullamılmalıdır.etken biliniyorsa en etkili ilaç kullanılır.
21 mart 2011 the answer boğaz ağrısında ısrarla kullanmayacağım dediğim, vücuduma ihanet etmeyeceğim dediğim ama gün itibariyle ağrıda en ufak bir geçme olmayıp dayanılmaz hale geldiği için başladığım bir çeşit bi tuhaf şey.
gripte bile kullanılan ilaç. antibiyotik bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır. grip ise viral üst solunum yolu enfeksiyonudur. böyle kullandıkça kişinin kendi vücudunda ve toplumda antibiyotik direnci gelişir. direnç gelişince de gerçek bir bakteriyel enfeksiyona yakalandığınızda kullandığınız antibiyotik işe yaramaz. o yüzden üst kattaki komşunuza değil, doktorunuza güvenin.
doktorların ota boka yazdığı ilaçtır. antibiyotik yazan doktor brad pitt de, johnny depp de olsa anında neffffret ederim.
o kadar yani. beni doktora gitmekten soğutan, ağzımı fena halde bozup küfürlere gark eden sebeptir.
bulaşıcı hastalıkların tedavisinde kullanılan ve oldukça fazla yan etkileri olan bir ilaç türüdür.
vucutta ki tüm faydalı, faydasız mikro organizmaları ve bağırsak florasını söker alır.
en sık görülen yan etkisi diyaredir. vucuda çok fazla su kaybettirir.
mide ülseri üzerinde çok tahriş edici bir özelliği olduğundan mütevelli genel de protonex tarzı proton pompa inhibitörü mide ilaçlarıyla birlikte yazılırlar.
son zamanlarda çıkan sefpotek isimli 3. nesil antibiyotik bu yan etkileri en aza indirgemiştir. en azından ishal yapmıyor.