Batıdaki arkadaşların her fırsatta bizden istediği çerezlerin en kalitelisi.
Sanıyorlar ki bizim burada aokaklarda yerlerde hep fıstık var ve bedava alıyoruz
Yok amk kilosu 40-50 lira 2 kilo göndersen 100 lira. Yüzsüzlük yapıp buralardan fıstık istemeyin.
a cayip güzel tadın var senin.
n e kadar pahalı olsan da cebim olmalı yerin.
t ürkiye'de kalmaz senin şanın, lezzetin.
e n ücra köşelerde yaşayanlar bile bilir,
p aha biçilmez tadını, yeşil senin rengin.
f ormda kalır seni yiyen artar performansı.
ı sırmamalı kabuğunu kırar dişi, kanatır ağızı.
s armalı lezzetin dünyanın dört bir yanını.
t ürkiye'de fiyatın bu kadar pahalı olmamalı.
ı smarladığım her yerde seni taze getirmeliler.
ğ ile bir kelimenin başlaması imkansızsa eğer...
ı stırap verse de fiyatın seni almaya değer.
habire tatlılara eklediğimden kafama takıldı. her seferinde öyle duruyor lan bunlar! dağ gibi koyuyorum, yok mna koyim, çıkınca darmaduman oluyorlar. beni koysan ben donarım lan o buzlukta, sen niye götlük yapıyosun fıstık?
edit: yavşamak için pm atanlar oldu ha 5 dakikada. ne tür tatlılar yapıyormuşum, kocama mı yapıyormuşum. yalnız yaşayan bir erkeğim ulan ben, ibineler. çikolata sosuynan krem şantikoyu karıştırıyom, üzerine fıstık basıp buzluğa veriyom. akıllı olun author'a veririm ha.
allah affetsin ama orospu çocuğu stokçuların ellerinde ve depolarında bekleyen çerez. stok yasal olarak suçtur ve inanıyorsanız dinen de yasaklanmıştır sayın orospu çocukları. antep fıstığının kilosu 60 lira, baklavalık olan içinin kilosu 260 lira olmuş.
ayrıca stoklarda beklettiğiniz antep fıstıklarında beklemeden dolayı aspergillus mantarı ürer, bu mantar da aflatoksin üretir. aflatoksin ise karaciğer kanseri gelişmesinde suçlanan bir ajan, zehir. bu milletin sağlığıyla oynamayın aç gözlü şerefsizler.
antep fıstıgı'nda kolestrol yoktur. kandaki kolestrol sevyesini düşürür. kronor kalp hastalıgının riskini azaltır. antep fıstıgı protein yönünden iki kat,fosfor yönünden dört kat sığır etinden daha üstündür.
Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) 1997 yılında Türk Patent Enstitüsü'nden (TPE) ''Siirt, kırmızı, uzun, halebi ve ohadi'' olarak beş çeşidiyle tescilini, 2000 yılında da ''Antep fıstığı'' olarak coğrafi tescilini aldığı fıstık, iki kentin arasını açtı.
Daha sonra, Siirt Valiliğinin başvurusu üzerine TPE'nin ''Siirt fıstığını'' farklı bir ürün gibi tescil ettirmesi ise davalık oldu.
GTO ve Antep Fıstığı Tanıtım Derneği'nin, Siirt fıstığının tescilinin iptali için Ankara 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 2006 yılında açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, 23 Aralık 2008 tarihinde yaptığı duruşmada ''Siirt fıstığının tesciline yönelik coğrafi işaret tescilinin hükümsüzlüğüne ve sicilden terkine'' karar verdi.
Böylece, dünya ihracatında üçüncü sırada yer aldığımız ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan, ''yeşil altın'' olarak ifade edilen fıstıkta ''ticari karmaşa'' önlendi.
Antep Fıstığı Tanıtım Derneği Başkanı Zeki Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünün tarihsel ve literatürdeki, ayrıca tüm dünyada herkes tarafından bilinen isminin Antep fıstığı olduğunu ve Siirt fıstığının Antep fıstığının beş çeşidinden birisi olduğunu ifade etti.