haftamın altı gününü verdiğim, özellikle yaz aylarında her iş dönüşü sonunda beynimi buzluğa koymak zorunda kaldığım, koymazsam beni delirtecek sikindiriko.
antalya'nın delirten sıcağını bilenler bilir; yazın 40 derece civarında geziyoruz. bu soktuğumun uçaklarının ısısıyla apron oluyor 50, belki 55... hazırdaki sıcaklık dışardaki insanın beynine tecavüze girişmişken, bendeki beyni iğfal eden bu limana sözlük vasıtasıyla olsun koymak istiyorum afedersin.
bir çok kez uğradığım çok ama çok sevdiğim temiz nezih airport. uçağınızı beklerken bir çok rus bayanla tanışabilir yolculuk öncesi hoş sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. tuvaletleri oldukça temizdir. hatta o kadar temizdir ki airporta gitmeden önce tuvalete gireyim diyorsanız sakın girmeyin. airporta kadar tutun. ve bu inanılmaz zevki sizde yaşayın. personeli güler yüzlüdür. yaz aylarında biraz yoğun olsa da güzel yer antalya airport.
sonradan gelen edit : unutmadan eğer ki rahatsızlanırsanız airport doktorunu mutlaka ziyaret edin. tedavi masraflarınızı havayolu şirketinizin karşılayacağını unutmayın. fırsat bu fırsat. *
öğrencilere 300-400 metre ötesindeki taksiciler kooperatifinde yengen yemelerini tavsiye edeceğim havaalanı. uçağın kalkmasına vakit var diye şöyle bir gezelim bakalım ne var etrafta derken bulunmuştur. bildiğin kahvedir, özellikle güzel havalarda dışarıda ağaçların arasında tavla oynayıp ince belli bardakla çay içmek ve o çaya 50 kuruş ödemek ve tüm bunları, uçağın kalkmasını beklerken yapıyor olmak müthiş zevk verir.
ayrıca sigara içme odası çok küçüktür.
(bkz: bir yüzey ölçü birimi olarak göt kadar)
atatürk havalimanı'ndan kesinlikle çok daha şanslı havalimanı'dır.
zira atatürk havalimanı 3 piste sahip olmasına rağmen bunlardan 2'sini bile aynı anda kullanamaz.teker teker kullanmak zorundadır.çünkü pistler arasında yeterli mesafe yoktur.
oysa antalya havalimanı'nda 2 pist arasında dağlar kadar mesafe vardır.*bu nedenle hepsi 2 pistte aynı anda kullanılabilir ve 2 uçak ayrı pistlerden aynı saatte kalkabilir.
yeni iç hatlar terminali ile de düzene girmiş havalimanı'dır.
artık iç hatlar ile dış hatlar terminal 1 birbirine bağlı olduğu için,onur air gibi hem iç hem dış hatlara uçan şirketler terminal 1'e sky aırlınes gibi sadece dış hatlara uçan şirketler ise dış hatlar terminali 2'ye alınır.zorunlu bir kural olduğu söyleniyor.