entrümantal müzik ziyafetinin tam karşılığı olan, 1957 tunus doğumlu müzisyendir. asıl adı enver ibrahim dir.
eserleri;
1991 - barzakh (ecm)
1992 - conte de l incroyable amour (ecm)
1995 - khomsa (ecm)
1998 - thimar (ecm)
2001 - astrakan café (ecm)
2002 - le pas du chat noir (ecm)
2006 - le voyage de sahar (ecm)
astrakan cafe vers2 dinlenmesi gereken müzikleri arasındadır.
geçtiğimiz nisan ayında el-hamra sarayında konser vermişti enver ibrahim abimiz. ne büyük talihsizlik ki orada olamadım. ud virtüözüdür, büyük sanatçıdır.
the astounding eyes of Rita olarak yeni albümü çıkmıştır. A be Brahem yine yaptın yapacağını dedirten bir albüm olmuştur. albüme ismini veren parça, ismiyle o kadar müsemma ki Rita'nın gözleri belirir sanki ve tam bir ilan-ı aşktır. stopover at djibouti kıpır kıpır, the lover of beirutbeyrutu anlatır gibi; velhasıl, dinlenesi bir albümdür.
melodilerindeki burukluk, akşamüstülük ve ritimlerdeki naiflik tüm eserlerinde hissetiğim o kırılganlık anlatım biçimi olarak ud'una yansıyan tunus'lu müzisyen.
halfaouine deyip akabinde bu ba$lık altından çekiliyorum..
ehehe, başka şarkısını bilmediğimden değil lan.. bilmiyorum evet ama anouar brahem'in $arkılarını mercek altına alma i$leminden önce bu $arkıyı sindirmem gerek. çok güzel. çok güzel. bildiğin gibi değil, çok güzel..
konserini * izleme bahtına ermiş biri olarak; müziğini nasıl tarif edebilirim diye düşününce aklıma gelen ve 'işte bu cuk oturur' dediğim analoji şu olmuştur, naçizane; şimdi gökhan kırdar'ın o leziz ilk albümünün leziz parçası yerine sevemem'in bir girişi vardır ud ile, hani şöyle bir beş-on saniyelik şukela bir girizgah; ahan da işte onun iki katı nüfuzkarlıkta bir müziğin bir buçuk saatlik bir performansın tamamını kapsadığını tasavvur edin. evet, işte enver ibrahim müziği bu...