Her ne kadar disaridan anneye hak veriyormus gibi rol yapilsa da icten ice baba hakli bulunur. Tabi bu asla dile getirilmez, yoksa anneyi bi gun sonra babayla barismis size tavir almis olarak bulabilirsiniz.
ne babanızı görmeye gidebilirsiniz, ne annenizi sakinleştirecek cesaretiniz olur. bir yandan annenize, bir yandan babanıza ve çok güzel bir şekilde sikilen hayatınıza hak verirsiniz. başka bir hayat olsa oda böyle baş kaldırır dı; "yeter lan yeter, ne zaman kendi hayatın olacak, ne zaman ikisi arasında ki kavganın başmüfettişi olmaktan vazgeçiceksin".
hele bir de boşanmışlarsa vay halinize...herşey mahkemede sorulan soruyla başlar yawrum annende mi babanda mı kalmak istiyorsun. o ilk sorudan sonra hayat mücadelesi başlamıştır her zaman her yerde her olay da bi arada kalma yaşanır..hani derler ya çift harçlık alırsın diye yalan külliyen yalan.. biri der annen versin biri der baban versin her ikiside inada bindirir ikisizde vermez olan sana olur arada anne babaya laf atar baba yanında kalırmı amma velakin cebavı çocuk tarafına iletir ve böylece evler arası savaş başlamış bulunur... işin sonu bütün suç çocuğun olur ama istediğin şeyi yine elde edemezsin her zamanki gibi yıpranan sen yine seçim yapmak zorunda olan sen evebeynlerden daha büyük olmak olmak zorunda olan sen.
edit: bazen olaya bütün ailede dahil olabiliyor dayı amca teyze yenge Allah ne verdiyse...
babaya gitmek istemek, annenin "git ama akşama gel" talimatına tamam demek, babaya gidip babanın "akşam da şöyle yaparız böyle yaparız" diye plan yapmasını içi burkularak izlemek, bir türlü akşama döneceğini söyleyememek, sonrasında akşam babayı bırakıp anneye dönememek, annenin telefonda "gelmiyorsun demek, iyi sen bilirsin" diyen soğuk sesini dinlemek, bu konuşmayı babaya hissettirmemeye çalışmak, ama yine de gece huzurlu bir şekilde babanın koynuna girip mışıl mışıl uyumak ve anneye dönünce banyoda gizli gizli "arada kalmak istemiyorum artık" diye ağlamak...
çocuğun psikolojisini alt üst eden durumdur. arada kaldığınızda ''hangimiz haklıyız'' sorusuna maruz kalırken aslında sorulan '' hangimizi daha çok seviyorsun? hangimizin tarafındasın ? bilelim ki sende birşey istediğinde bizde ona göre davranalım''dır. sorgulanan sevgi ve karşısında verilecek ilginin tehditi çocukta depresyona yol açar. arada kalan çocuk çoğu zaman ağlayarak ortamdan uzaklaşır. anne babasının kavga etmesi bir çocuk için başlı başına bir travmadır ki üstüne ''hangimiz'' sorusu eklendiğinde bu travma iki katı etki yapar.