iletişim derslerinde ilk kural "seni" ortadan kaldırmaktır çünkü. eğer bir kişiyle hatası üzerine konuşurken cümleye sen'le başlanırsa o hata ceza olur. ama cümleye "ben" ile başlanırsa karşındaki kişi psikolojik bir rahatlığa ereceğinden hikayenin ana fikri daha sağlıklı anlaşılır.
niye mi anlattım. eee sözlükte ırkçılık ve cinsellikten başka şeylerde öğrenin değil mi?
bu durumdan faydalananı da vardır. anlatamadığı durumu sonunu bari güzel bitsin zihniyetiyle hareket eden insanlardır. sıçıyor ama sıvamıyor, bu türden bu insanların bazısı.
doğru kullanım yapan insandır. Çünkü anladın mı demek karşınızda ki kişiyi salak yerine koyuyormuş hissiyatı verebilir. Bu görgü kurallarında da böyledir.
üniversitede bölüm başkanımız dersimize girdiğinde anlattığı her şeyin sonunda anlatabildim mi diyordu biz de tabi haliyle evet diye cevap veriyorduk evet dedikten sonra da ısrarla anlatabildim mi demeye devam ediyordu meğer derdi başkaymış anlatabildim mi dediğinde estağfurullah dememizi bekliyormuş. yani o anlatır, anlamamışsak sorun bizdedir anlamında o günden bu yana anlatabildim mi demem.
iletişim eğitimi görmüş insan olması muhtemeldir. iletişimde olması gereken durum budur. anladın mı demek kabaca algılanırken, anlatabildim mi diyerek konu üzerinde doğru yol katedebilmenizi sağlar.
düşünceli, az çok kafası basan insandır..
ama saçma bir cevap ile böyle söylediğine pişman edilmesi de çok yüksek bir olasılık olan insandır..
gitsin paris'te fln yaşasın ya..