arkadaşdan, ebeveynden, kardeşden ya da herhangi birinden gelen mesajlardır. insanı dumura uğratır. mesajı açarsınız ve 3-4 kere okur anlamaya çalışırsınız. yanlışlıkla başkasına atılması gereken mesaj size gelmişse iş iyice çığrından çıkar zira konu karışıklaşır ve anlaşılmaz hal alır.
az önce yaşanan sıcak örnek;
kardeşden mesaj gelmiştir;
-abi ysn msj at ybnc srkcı adı sylemssn onu sryr
doğal olarak çok fazla mesaj kullanmayan bünye bu mesajı anlamaz ve geriye döner;
- lan adam gibi o sesli harfleri yerine koy 2 mesaj gelsin parası neyse vericem.
genelde kontür hesabı yapan kızlardan gelen mesajlardır. sesli harfler ve hatta bazı sesli harfler bile atılır. kelime aralarına boşluk bırakılmaz.kelimelerden biri büyük biri küçük harfle yazılır ve bu işleme seri şekilde devam edilir. örneğin:
- yaBNDsnaKRShslntiVRamaTMbsyDMMmmknDiL...
genelde mesaj yazmaya üşenen insanların cümlelerdeki sessiz harfleri silerek, alıcının bu mesajdan ne anlam çıkaracağı düşünülmeden gönderilmiş mesajlardır. uğraştırıcıdır, bazen sinirlendirici etkisi bile vardır.
Mal gibi kalınan mesajlar tabiri caizse, ve önem verilen cevap verilmesi gereken bir mesaj ise anlamak icin beynin özel çaba harcadığı zaman dilimidir.
Vay canına, o zaman pragmatik siyasi eğilim ile faiz – teoloji ekseninde de hafif bir kayma olacak gibi..
Valla son on beş yılda batı epistemolojisinin ortaya çıkarmış olduğu Descartes’dan Foucault’ya özne ve onun dönüşümleri sorunu tek bir figür üzerinden deneyimledik
--spoiler--