bugün

meydanı güzel olan bir şehir. denizi olmasa da güzel bir yer. resmi kurumlar var, anıtkabir var ve göl de varmış zaten. istanbul'un da her yerinde deniz yok ki zaten. denize gitmek isteniyorsa oradan başka bir ile geçilebilir. filyos denizi ankara'ya 200 km uzaklıktaymış.
gelişmişlikten kasıt niteliksel bir gelişmişlikse ankara pek de gelişmiş sayılmaz. kasabaymış il olmuş. bu gelişme değil. 2. büyük şehir denilen nüfus artışı. altyapının kaldıramayacağı nüfus iyi değil.

- aşırı kalabalık.
- metro ağı yetersiz.
- çok fazla göç aldı. trafik nascar yarışları gibi, yoğunluktan şeritten çıkamıyorsun.
- hava kirliliği sağlık için tehlikeli seviyelere geliyor. kimse farkında değil.
- girdiğin tüm işletmeler, mekanlar kalabalık. nefes alacak yer yok gibi bir şey.

daha da yazarım da yeter. memlekete bir şey diyen yok ama gelişmişlik açısından sürekli geriye gidiyor. tersine göçe dair bir şeyler yapılacağına insanları büyükşehire çekecek projeler yapılıyor malesef.
--spoiler--
sevmeyenlerin terk etmesini istediğim güzel şehrim.
--spoiler--
o mantıkla istanbul'u sevmeyenler de istanbul'u terk etsinler o zaman. yani tabii ki insanın sevdiği şehirde oturması en güzeli ancak insanın tayini çıkabiliyor veya ekonomik nedenlerle falan bir insan taşınmak istemediği yere taşınabiliyor ama bence ankara güzel bir şehir. bir tek toplu taşımaya ücretsiz binilememesi kötü.
--spoiler--
2. büyük şehir denilen nüfus artışı. altyapının kaldıramayacağı nüfus iyi değil.

- aşırı kalabalık.
--spoiler--
e ama istanbul kalabalık değil mi yani? orası da bir şehir tabi kalabalık olacak. başkent orası yani.
seviyorum seni ekmeği kuğulu'ya banıp banıp yer gibi.
Ankara'da daha önce gelir desteği verilmemesi nedeniyle şehit aileleri, gazi ve basın mensupları dışındaki ücretsiz yolcuları taşımayacaklarını açıklayan özel halk otobüsçüleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) tüm ücretsizlerle ve abonman öğrenci biniş kartlarıyla ilgili gelir desteği kararı sonrası 1 Nisan 2024'e kadar ücretsiz yolcuları taşımaya devam edeceklerini duyurdu.
Kaynak
Demirören
başkent ve büyük şehir olması sebebiyle dışarıdan uğrayanın çok olduğu, bu sebeple kalacak yer bulmanın zor olduğu şehir.
An itibari ile balkonda üşüten şehir. Hoşgeldin ya şehri ayaz.
Yok be aga üşütmüyor.
Bu akşam yağmur var Ankara’da..
Güneşli günlere veda etti Ankara. Artık her gün ayaz her gün gri :/
Ya demeyin öyle iş yetişmez sıkıntıya düşeriz havalar güzel sıcak yağış yok.
Hava kirliliği sabahları egzoz gazından çıkan gazlar sebebiyle ve fosil yakıt kullanımı sebebiyle sağlığı tehdit eder boyutlara ulaşıyor. Ancak bu durum ne halkın umurunda, ne yetkililerin. insanlar göz göre göre zehirleniyor. inanılmaz bir bilinçsizlik..
Kasım ile şubat ayları arası en güzel zamanı. Hakiki ankara bebeleri bunu bilir.
gizem isminin en çok yakıştığı şehir.
Az önce gökyuzunde baya bı uğultu vardı uçak sesine benzer ama uçak falan da yoktu. Uzun da sürdü, başka duyan var mı gençler?
'' ben buyum arkadaş, beğenmezsen sen bilirsin '' diyen bir şehir. kendine has bir griliği ve karanlığı var. buna rağmen punk gençler, piercingli güzel kızlar çember sakallı araplar ve diğer insanlarla yan yana yürüyüp iyi vakit geçiriyor bu şehirde. sağına bakıyorsunü bir çift parkın kenarına oturmuş, içip sohbet ediyor. soluna bakıyorsun, salaş bir bistroda dalgın bir sarhoş biraları yuvarlıyor. biraz yokuş ama giderek alışıyorsun. güzeldir ankara. kendine has güzellik her zaman daha dikkat çekicidir.
uğultu duymadım...

fakat sabah arabanın camından yarım santim kalınlığında buz sökeceğimden adım gibi eminim..

yanınıza sirkeli veya deterjanlı su içeren bir fısfıs alın..
1 üretirken 10 yiyen şehir.

Ülkenin yarısı bu şehri beslemek için var.
sevmesini bilen için güzel bir şehirdir. seven gerçekten çok sever, sevmeyen ise nefret eder.
Doğum yerim olan şehirdir. Güzel ülkemizin başkenti benden uzak hükümete yakın olsun demekteyim.
'Ya öyle yakışırdı ki kar
Asfaltlar ışıldar
Buz tutardı resmi yalanlar.
denize kıyısı olmadığı halde türkiye'nin en taze balıkları bu şehir sınırları içinde satılır.
Ankara, Türkiye'nin başkenti ve ikinci büyük şehridir. Türkiye'nin coğrafi olarak iç kesimlerinde, Orta Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. istanbul'dan sonra ülkenin ikinci büyük metropol alanına ev sahipliği yapar. işte Ankara hakkında kısa bilgiler:

Başkent Olarak Tarih: Ankara, 13 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak ilan edildi. Bu tarih, Türkiye'nin başkentinin istanbul'dan Ankara'ya taşındığı resmi başlangıcı temsil eder.

Politik ve Diplomatik Merkez: Ankara, Türkiye'nin politik ve diplomatik merkezi olarak önemli bir rol oynar. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve birçok büyükelçilik gibi önemli kurumları barındırır.

Ekonomik ve Ticari Faaliyetler: Ankara, ekonomik olarak önemli bir kent olup tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterir.

Üniversiteler: Şehir, birçok önemli üniversiteye ev sahipliği yapar. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi gibi yükseköğretim kurumları bu şehirde bulunmaktadır.

Anıtkabir: Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarı olan Anıtkabir, Ankara'nın önemli turistik yerlerinden biridir.

Geniş Yeşil Alanlar: Kent, geniş parkları, ormanlık alanları ve yeşil parklarıyla bilinir. Atatürk Orman Çiftliği gibi doğal güzellikleri ziyaretçilere sunar.

Ulaşım: Ankara, Türkiye'nin önemli bir ulaşım kavşağıdır. Başkent olması nedeniyle kara, hava ve demiryolu ulaşımında stratejik bir konuma sahiptir.

Ankara, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve politik bir merkezi olmanın yanı sıra, modern yaşam tarzı ve ekonomik faaliyetleriyle de dikkat çeken bir şehirdir.
hayatımın 17 senesini burada heba ettim... bir check edelim:

ekonomik şehrin beşte dördü, kalan beşte bir bürokrat, asker, memur, öğrenciyi beslemek için çalışır.
üniversiteler: odtü sayılmamış..
geniş yeşil alanlar: buna çok itimat etmeyin.
ulaşım: eskiden rahattı, depremden bu yana beter oldu.
modern yaşam tarzı: ulus pavyonları, büyükesat travestileri, mamak, keçiören, sincan, altındağ... bence 25000 nüfuslu bir kasaba zorla başkent yapılmış; memleketinden kopan ne kadar kırşehir, çorum, kırıkkale, yozgat, çankırı ve kısmen konyalı varsa ankara yerli nüfusunu teşkil etmiş..