Savcı, hakim olmak istiyorsanız torpil hukuk,
Avukat olacaksınız geniş çevre hukuk kazanır.
Bizim ülkede hukuk budur.
Sen gidersin Ankara hukuk'da götün çıka çıka okursun, bir tane godaman çocuğu da kıbrıs'ta paralı paralı okur. Fakülte biter. Onun çevresi daha fazla olduğundan geliri senin 2 katın olur.
öğrencisi olduğum fsm hukuk kazanır diyeceğim de bir gülme geliyor ister istemez diyemiyorum.Ben istanbul hukuk un bazı hukuki tartışmalardaki fikirlerini seviyorum.Benim hukuk anlayışıma daha yakın görüşleri var.
ankarada diye hukuk daha kaliteli fln diyenler gördüm ahaah..
ne güzel kafalar ya..
heyecanla izliyorum..
o zaman ben de şunu diyeyim,
mevcut iktirad, dinsel yönelimli yönetim sebebiyle selçuk hukuk amk.. hadi buyrun..
iki okula da benzer kalitede öğrenci geliyor.. Keza marmara hukuk var bir de..
Ülke geneli %90'ı 3 aşağı 5 yukarı aynı amk..
Mezuniyet sonrası tamamen kişisel zaten..
konuyla ilgili hiç bilgisi olmayanların atıp tuttukları karşılaştırmadır. esas olan okul değil öğrencinin hedefleri ve çalışmasıdır. azimli adam ankarada da istanbulda da farkını koyar amacına ulaşır.
son sınavlarda ankarada sorulan ve istanbulda sorulan soruların kıyaslanmasıyla istanbul hukuk öğrencisine işkence ederken ankara hukuk öğrencisini orgazm etmiştir.
eğitim kalitesi ve ekol bakımından çok farklı okullar olsa da istanbul hukuk elinde tuttuğu imkanlarla ankara hukuka fark atar.
ankara hukuka anadoludaki ortalamanın bir tık üstü anadolu lisesi öğrencileri giderken istanbul hukukta kabataş erkek,istanbul erkek,robert college,cağaloğlu,kadıköy anadolu,alman lisesi gibi üst düzey liselerin yanında kahramanmaraştan,denizliye,artvinden,kilise türkiyenin dört bir yanından gelen öğrencilerle çok daha kozmopolit bir ortamda eğitim alırsınız.
ben, işin uzmanı değilim ancak ankara hukuk'un adı, en az istanbul hukuk'un adı kadar vardır hatta ankara'Nın daha fazladır bana kalırsa.
bünyesinde yine aynı şekilde diğer kıymetli hukuk fakültesinde olduğu kadar değerli, "büyük" hocası da mevcuttur ya da mevcut idi.
aradaki tek fark bana kalırsa, ankara'nın ağırlıklı olarak devlete hukukçu yetiştirmesi, istanbul'un ise pek önemli avukatlar yetiştirmesidir. öyle ki son döneme kadar bakın, bürokrasi hatta siyaset resmen ankara hukuk mezunları tarafından işgal edilmiştir.
ancak tüm bu anlattıklarım, 2000lerin başına kadar geçerlidir. sonrasındaki erozyon hepimizin malumudur.
ilk 1000 e girmediysen hukuk okuma. Bu bölümünde suyu çıktı. Benden sana tavsiye. Yönetim bilişim sistemleri okuyabilirsin. Gelecek görüyorum. Ama yine de karar senin saygı duyarım.