yurt dışında çok sağlam üniversitelerde de okusanız, akademik yayınların dibini de görseniz, idari görevlerin hepsini başarıyla da üstlenseniz, konferanslarda yüzlerce dinleyiciyi gülmekten kırıp geçirseniz ve bunu birden fazla yabancı dilde de yapabiliyor olsanız;
sizin için hayatta okuduğunuz en iyi kurumdur AAAL, hayatta en iyi yaptığınız şey de orada okumaktır...
puanım tutmasına rağmen ankarada yaşamadığım için gidemediğim, ailemi tek yaşayabilceğime ikna etmek için her dönem başı çırpınıp durduğum ve artık içimde ukte olarak yer etmiş okuldur.
overrated lise. neden mi? hiç bir artısı yok. gerek sosyal ortam, gerek hoca kalitesi. bu puanlarla istanbulda öğrenci alan liselerin ciddi bir farkı oluyor. ama bu okulun yok.
türkiyenin en başarılı okullarından biridir.
burda öğrencilere sadece eğitim verilmez(aslında hiç vermiyorlar çaktırmayın) sosyal hayatı da öğretirler.
ada dergisi olsun şenlik komitesi olsun çok güzel günlerim geçti okulda. kalıcı dostluklar kazandım. çok güzel bir aşk yaşadım. bir de turgut kibarın ''oğluuuuuuum kravatın nerde'' diye koridorun başından koşar adım gelmesi ve sonrasında uzar adım sınıfa kaçmanın eğlencesi damağımda kalmıştır.
içinde bulundurduğu halı sahasında çok uygun fiyata * 3 yıldır maç yaptığım, buradaki çalışanlarla ahbap olduğum kurumdur. ne şutlar çıkardı mal sahibi bu lisenin sahasındaki kalelerde *
öğrencilerinin hem zeki hem sosyal olmakla övündüğü okul. bu ikisinin bir arada olmasını bir mucize saymak ve kendilerini bu mucizenin nesnesi olarak görmek gibi bir uğraşları vardır ayrıca. odtü'ye her sene yolladıkları öğrencilerde en temel argümanlarını oluşturur.
bu seneki şenlikleri muhteşem geçmiş (ilk gün mfö,ikinci gün duman. duman iki gün önce çıkacak olmasına rağmen hava şartları yüzünden aksaklıklar yaşanması üzerine çıkamadı,sadece bu organizasyon hatası açısından olumsuz yaklaşılabilir.) kendi de muhteşem olan okuldur. ayrıca okulda zaten tanışık olan birçok insan odtü'ye girdiğinde aynı insanlarla karşılaşmak gibi birşeye mecburdur. öğretmenlerinden ziyade öğrencilerinin performansıyla doğru orantılı olarak öğrenci yerleştirdiği üniversiteler bu kadar kalitelidir. tabii bazı öğretmenlerin hakkının yenmemesi gereklidir. ciddi manada ruhsal problemi olan hocaları mevcuttur. yine de her türlü süper bir okuldur. getirilen her türlü engellemeye rağmen okuldan kaçış tekniklerini geliştirmekte olan öğrencilere mevcuttur. velhasıl,güzeldir,sonuna kadar tavsiye edilir.
kendi sözlükleri, bulutsuzluk özlemi, erkin koray, kargo, yeni türkü, demir demirkan, ogün şanlısoy gibi insanların geldiği şenliği bulunan, turgut kibar gibi efsane bir müdürü olan, öğrencilerin kerpetenle gezdiği, (kaçmak için telleri keserdik), öğrentmen evi binasına tünel gibi bir ara geçişi olan, 100 metre kadar ötesinde muhteşem manzaralı içmek için ideal bir tepesi olan, "otlak"ında geçirilebilecek en komik muhabettlerin yapılıdığı, "basılmış" yemek için hala gittiğim ömrümün en güzel üç senesini kazandıran okul.
ankara'nın en iyi anadolu lisesi olmakla beraber her yıl öss'de dereceler çıkaran okuldur. hocalarından mıdır öğrencilerinden midir bilinmez. okulda süper hocalar olmasına rağmen ahmet köse, fatih genç ,figen çayıroğlu,oya ufuk; öğrenciyi bu okuldan soğutabilen öğretmenleri de mevcuttur remziye orhan ,berin ecevit,nuray ayverdi,selma atabey.hatta öyle bir okuldur ki şuan öğretmeninin * öğretmeninin * öğretmeni de * bu okuldadır. gittikçe öğrencileri sıkan bir yönetime sahiptir. ilk girdiğim sene okulun 3 değişik forması olmasına, öğrencilerin saçlarına sakallarına karışılmamasına şaşırdığım ancak geçen yıllarda mumla aradığım okuldur ki bunda okulun güzel amblemini değiştiren, çeşitli kısıtlamalar getiren okul müdürü turgut kibar'ın rolü büyüktür.yine de ankaranın en güzel lisesi, üniversite gibi okuldur. *
Bu okulun eski bir kadın hapishanesi binası üzerine yapıldığı iddia edilir. Ne kadar doğru bilmiyorum. 2002 senesinde mezun olmuşluğum vardır.
Liseyi burada okumakla birlikte, bu okulun herhangi bir artı yönünü göremedim. Özellikle öğretmenler açısından. Başarılı olmasının da kanımca tek nedeni öğrencilerin genelde çalışkan ve dershanelere verebilecek parası olan ailelere sahip olmalarıdır kanımca. Zira, çoğu öğrenci Lise 1'den itibaren dershaneye gitmeye başlar. Öğretmenler de zaten birkaç tanesi dışında pek bir şey öğretme isteği yoktur. Hele Lise 3'te ders yapan öğretmen yok gibidir. Bedeb dersinde bile test kitabı çözülür. O derece yani.
Bunun dışında bu okulda bazı "efsane" öğretmenler vardır.Hala bu okulda görevliler mi emin değilim ama. Kendi tecrübelerime göre şöyledir:
bitsede gitsek,
insana baltada sizin olsun sap da beni bırakın dedirten,
berin ecevit gibi türü belirlenememiş bir şeyi bünyesinde barındıran,
tek güzel yanı metronun ve 7.caddenin yanıbaşında olması olan
mezun olduğum lise.
90'lı yıllardaki yeşil kadrolaşmadan nasibini fazlasıyla aldığını düşündüğüm okul. ingilizce bilmeyen bir ingilizce öğretmenini bile barındırmıştır. buna rağmen uzun yıllar Anadolu Liseleri Sınavında en yüksek giriş taban puanına sahip olduğu için, mezun profilinde çok sayıda ODTÜ'lü Boğaziçi'li bulunmaktadır. 90'lı yıllarda öğretmenleri gibi öğrencilerinin de yarısı fazla başarılı, kalan yarısı fazla başarısızdır. Okulda uzun yıllar müdür muavinliği yapmış olan Abduş en unutulmayan simadır.