din, bilim, felsefe, ambigram ve daha birçok sanat ürünleri gibi farklı alanlarda bilgiler veren ve bu bilgileri müthiş bir gerilimle işleyen dan brown kitabı.
konu zaten çok genel olduğundan her türlü edebiyatsever okuyabilir. sürükleyiciilik konusunda tartışmaya dahi gerek yok. kitabın sonunda ki bazı olaylara "aaa yok ebesinin amı ali sami" gibi tepkiler verebilirsiniz ancak bu ayrıntıları göazrdı edilecek kadar etkileyici bir kitap bence.
merak içinde okuduğum ve de sonunda apışıp kaldığım bir kitap. şuana kadar gördüğüm en kusursuz kurguya sahip. aynı merakı filmi içinde hissediyordum ancak yorumları okuyunca hevesim kaçtı. sonuç olarak dan brown bu işin hakkını layıkıyla veriyor. bu kitabın yazılması için yaptığı araştırmaları hayal edemiyorum bile.
filmi berbat olan ama kitabı başarılı sayılabilecek yapıttır.
--spoiler--
ilk olarak dan brown'dan bir ricam var. her romanında şu langdon'un yanına bir kadın karakter ekleyip aşk yaşatmasından gına geldi artık. evlendir biriyle de kurtulalım.
beğenmediğim kısıma gelirsek karşımadde'nin yok olma kısmıydı ki çok saçmaydı. o kadar yıkım gücü fazla olan madde langdon'un paraşütvari kumaşına zarar vermiyor. he canım he.
kitap çok akıcıydı ama bazı yerlerinde kitabı okumayı bıraktım. biraz dinlendirerek okumak istedim. ama son kısmında açıklanan olay çok basitti. camerlengo'nun janus olması falan. daha komplike bir şeyler beklerdim ama her şeyi camerlengo'nun tasarlamış olması kısmı çok hoşuma gitmedi.
dan brown coşturmuş gene dedirten kitap.
özet geçersek vatikan(kilise) ile illuminati(bilim)'nin arasında geçen savaşı anlatıyor.
(bkz: maximilian kohler)
(bkz: robert langdon)
(bkz: leonardo vetra)
Dinler ve illuminati çevresinde şekillenmiş, çok iyi bir kurguya sahip, gerilimin hiç düşmediği bir başyapıt.
Zaman zaman hollywood aksiyonu tadı veriyor. Kitabı okurken kalkıp, Roma'ya gitme isteği uyandırıyor.
--spoiler--
iyilik yaşamaya devam edebilir. Kalplerinizi dinleyin. Hep birlikte bu cehennemden uzaklaşabiliriz.
--spoiler--