Motorola moto z telefonumun şarjı bitti ve kapandı. Telefonu açtığımda desen istedi, deseni girdim ama yanlış diyor. Hep parmak iziyle girdiğim için unutmusta olabilirim. Androin cihaz yöneticisinden deseni değiştirmeyi denedim ama konum bilgisi mevcut değil diyor sürekli. Yapabileceğim bir şey var mıdır merak ediyorum... Telefoncuya götürsüm sıfırlamadan halledebilir mi ki.
ios'la kıyaslanması abestle iştigal olan sistem. bu mercedes'le tofaş'ın kuşlarını karşılaştırmaya benzer. işkembe-i kübramdan sallamıyorum. senelerce farklı model samsung telefon kullanıp, rom'ları, root'ları havalarda uçurmuş biri olarak söylüyorum bunu.
ios kullandığım 2 cihazda ise (iphone 5 16 gb, iphone 6s 64gb) ne jail break ihtiyacı duydum ne de sistemde bir yavaşlama yaşadım.
işbu entry fanboyluk amaçlı değildir. kişisel kullanım sonuçları baz alınmıştır.
eskiye göre çok daha gelişen, artık ios ile kafa kafaya giden mobil işletim sistemidir. hatta pazar payı ios'in 3-4 kat üzerindedir. eskiden bazı uygulamalar ve oyunlar sadece ya da öncelikli olarak ios platformuna çıkarken artık android platformuna da aynı zamanda çıkmaktadır. örneğin bağımlılık yapan bazı android oyunları şurada görülebilir.
ilk başta robot adı olarak görülen ama günümüzde kullandığımız akıllı telefonların işletim sisteminin adıdır. her sürümü farklı bir şeker adıyla piyasaya sürülür. dili java diline çok benzemektedir bu yüzden android developerlar aslında iyi bir javacıdır.
Acaba bildirim zamanlayıcısı olarak bir apk var mı diye merak ediyorum. Şöyle ki, akşam saat 19:00 dan sonra istediğim programdan bildirim gelmesi engellensin, ve sabah 8 de bildirim gelme engeli kalksın. Böyle bir program varsa bilgilendirilmek isterim.
ne kadar basit ve ulaşılabilir olduğunu anlamak için store’unda gezinmeniz yeterli.
osuruk sesi uygulamaları, sıçan maymun oyunları etrafta fink atıyor. kendisi de kullanıcı kitlesi gibi basit, avam.
en fazla iç anadolulu eğlendirir, rehbere gir çık yirmi saniye. cihaza eşek gibi kamera koy, markette fotoğrafı piksel piksel eden salak saçma uygulamalarla bok et. fps kayıpları, telefondaki bilgileri dinlemesi, izlemesi..
bitmez de bitmez, uğraş dur. mis gibi cihazları bok eden bir işletim(!) sistemi. uygulama tasarımları basit, üzerine titremeden yapılmış tasarımlar. her tarafından vıcık vıcık basitlik akıyor. bir de gidip bunu çalıştıran şeylere 3-4bin tl gömüyorlar.
Özgür sistem lem aq diyerek bu sistemi çalıştıran ürün satın alıyorlar sonra osuruk sesi uygulamaları yüklüyorlar..
sd kartta kalan alanı güncellememeye başlayan işletim sistemi. illa ki ayarlardan çıkar-tak yapacaksın. olmadı, yeniden başlatacaksın. yapma bunu...
torrentleri usb belleğe indirebiliyor artık, geç kalan bir şey olsa da kazandı kalbimizi.
hic kullanmadigim ve ne zaman android yuklu bir telefonu elime alip kullanmak istesem 5 sn sonra al al al bunu ne bu yahu diyerek elimden biraktigim isletim sistemidir. ios kullanmaya alismis biri icin eziyet otesi isletim sistemi.
ios sürecim 4 sürümünden bu yana apple ile birlikte eksiksiz sürmekte, ara sıra bu zavallı os’i kullanmak zorunda kalmışlığım da var.
mesela galaxy s2, note5, pixel 2 ve son olarak s9 plus ile bu garabete katlanmak zorunda kaldım.
4s harici tüm apple telefonlarını ve ürünlerini kullanmış biri olarak tam bir apple ekosistem kullanıcısıyım. kararlı yapısı, eşzamanlama gücü gibi üst düzey kullanıcı dostu yapısı beni daima kendine çekmiştir.
x model ürünümü değişim için apple servise verdim. yeni ürün gelene kadar da yeğenimden ikinci telefonu olan s9 plus’ı kısa süreliğine ödünç aldım. birincil telefonu ise hawa met pro adındaki uzak doğu plastiği. bir kere söylemek isterim ki samsung tasarım işini gerçekten kotarmış. o eski maşrapa plastiği etkisi bırakan telefonları geride kalmış. evet samsung telefonların tasarımı cidden muazzam ama samsung’un en büyük eksikliğini kendi yazılımını üretememesi olarak görüyorum. gerek tasarım, gerek donanım konusunda bu kadar kendini geliştiren bir markanın kendi telefonları için tasarlanmış, optimize edilmiş bir yazılımının olmaması gerçekten büyük vizyonsuzluk.
efendim, bu android denilen saçma sapan şeyi ilk olarak s2 modelinde de kullanmıştım. iğrenç arayüz tasarımının samsung’a ait olduğunu biliyordum fakat google’ın nexus’undan da tecrübe ettiğim kadarıyla stock hali de bi boka yaramaz. s2’daki hantal işletim sistemi s9 plus’da biraz iyileşmiş ama yine o google saçmalıkları devam ediyor.
donanımlar ne kadar ileri boyuta gitmiş olsa da o saçma ‘işlem zorla durduruldu’ hatası devam ediyor. bu çok iğrenç bir tecrübe. bir an yakalıyorsunuz ve en kısa sürede kamerayı açıp fotoğraf çekmek istiyorsunuz. o da ne? ‘işlem zorla durduruldu’ yazısı ekranda patlıyor.
bu kadar basit bir komutta bile eli ayağı birbirine dolanan bir işletim sisteminin hala kullanılıyor olması sadece mobil müşterilerinin maddi gelir skalasından kaynaklanıyor. her keseye saçma sapan model çıkartan ve içine düşük donanımlar gömen firmalar yüzünden android güçlü, yoksa ios’in yanında esamesi okunamaz.
her gün bir google servisine güncelleme geliyor, telefon altta sürekli saçma sapan işlemler yürütüyor vs.
huwa met bunu biraz aşmış ama daha birkaç fırın ekmek yemesi lazım bu mobil işlerde.
uzun lafın kısası, çöp uygulamalarla dolu marketi(osssuruk sesi, pırtlatma uygulaması vb.), kararsız yapısı, çöken alt yapısı ile tam bir virüs, solucan yatağı. sene 2018, senelerdir bu işte ios gibi bir yazılım var ve sadece tasarım konusunda apple’ın os’inin minimalist yapısını tasarımına taşımış. bunun haricinde herhangi bir kopya yok. gerek kararlılığı, gerek güvenli yapısı konusunda bir aparma yok android tarafında.
şunu çalıştıran bir alete 6000tl falan vermek deliliğe eş değer. evet donanımı ve tasarımı çok başarılı telefonlar var piyasada, artık apple bu konuda tek premium marka değil fakat iş sadece donanım ve tasarımla bitmiyor. os bir cihazın kalbidir. o kalp teklerse, zorla falan durdurulursa bir manası kalmaz kaliteli kaporta işinin.
ne diyelim, canavar gibi aletlere 1,5 sene ömür biçen bu yazılımın azalarak bitmesi dileği ile.
Geçen hafta telefonumu Android 8.1 sürümüne yükselttim. sd karta attığım uygulamaları güncelleyince, telefonun dahili hafızasına atmaya başladığını fark ettim. ben sd karta taşıyorum, güncelleyince yine dahili hafızaya atıyor. Çözümünü bilen varsa haber versin.
T: gözümden düşmeye başlayan mobil işletim sistemi.
mobil işletim sistemi. ios'a göre daha kötüdür. fakat bunun sebebi ios'un sadece belli donanımlar üzerine programlanmasıdır. bu durum performans ve daha bir çok şeyi ciddi manada etkiler. android ise açık kaynaklıdır ve hangi donanım üzerine çalışacağı belli değildir. bu açıdan yazılımda ciddi açıklar ve performans kaybı yaşanabiliyor.
6.0 ve sonrası sürümlerine, eskisi gibi normal şartlarda root atılamayan mobil işletim sistemi hedesi.
yıllardır açık kaynak olan sistemi, hangi kafayla ve ne amaçla kısıtladığınızı bilmiyorum ama, yapmayın. android'in sihirli olmasının sebebi de root atıp, her boku kendine göre özelleştirmendir.
kınıyorum android.
not: android 9 pie sürümlü cihazıma, tanıdığım merdiven altı telefoncuya root attıracağım. kaçarın yok ulan.