kullanım şekli ve süresiyle doğru orantılı bir sorun. her telefonda böyledir elbette ancak android işlemcili telefonlarda program çalışmaya devam ettikçe daha fazla ram ve dolayısıyla daha fazla enerji tüketir.
bunun da tek çözümü vardır, eşşek gibi kullanmayın şu telefonu! bakıyorsun adam 8 tane messenger programı yüklemiş. sonra şarjım bitiyor... biter tabi mal mısın amına koyim?! sana da yüklesek o kadar programı sen de akşam 4'te uyursun, 12 yaşında da ölürsün!
şarjın çabuk bitmesi değilde şarjın geç tamamlanmasıda başlı başına ayrı bir sorundur zira bir telefon sabahtan akşama kadar %16 mı dolar, anlamak güçtür.
Şarjın yüzden 1 dakka içinde yüzde üçer dörder inip sıfırı görmesi durumu. Şarjı bitti deyip bir kenara koyup tekrar elinize aldığınızda şarjın artığını görmek şaşırtmasın, var böyle saçma bi durum. Aslında şarj vardır ama yok gözükür. Çözümü ise basit, marketten batarya kalibrasyon programı indirmek.
Bu arada bunu pil ömrünü uzatmak ile çözüleceğini sanan dingiller az değil. itibar etmeyin.
edit: çabuktan kastım 1 saat içinde ceyran etme durumu. yoksa yarım günde bitirenler, pil ömrünü uzatmak ile ilgili bin tane yazıdan birini seçip okusun. anlattığım durum farklı, telefonu çok kullanıp şarjı bitirmek ayrı bir problem.