Bu anayasa paketinden sonra;
yumurtanın fırçalanmayan tarafı da fırçalanan tarafı kadar beyaz olacak mı? Olmayacak. Ozaman hayır.
Odam kireç tutmuyor. Yeni anayasa paketi ile tutabilecek mi? Tutmayacak. Ozaman hayır.
zihniyetinin sık rastlanan davranış biçimidir.
Okumasına gerek yok ülkemizde din ile münasebetini sıkça dile getiren ve gösteriş yapan parti yada zümreler pek fazla içeriğinin bilinmesine gerek yok nasıl olsa müslüman değiller mi??
liderleri bile iki cümleyi bir araya getirip konuşmaktan aciz, dürüstlük dürüstlük diye nutuk atıp arkasında bıraktığı bok yığınlarını görmeyen bir adam olan güruhun haklı tercihidir. bir de böyleleri hiçbirşeyden anlamaz, liderlerinin söylemlerini ağızlarına sakız etmeyi bilirler sadece. neymiş efendim akepe yargıyı ele geçiriyormuş, anayasa mahkemesi, hsyk gibi ülkemin güzide kurumlarını artık akepe yönetecekmiş. veyahut da onların seçtiği adamlar. birazcık da yaratıcının verdiği beyni kullansalar halbuse, herşeyi anlayacaklar.
`Teklifin 17. maddesinde Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunu düzenleyen 146.maddede değişiklik öngörülüyor. Buna göre, halen 11 asıl ve 4 yedek üyesi bulunan Anayasa Mahkemesi 17 asıl üyeden oluşacak.
Maddeye göre, Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. Meclis, 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulunun gösterdiği 3’er aday arasından, bir üyeyi baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oylamayla seçecek. Cumhurbaşkanı, 3 üyeyi Yargıtay, 2 üyeyi Danıştay, 1 üyeyi Askeri Yargıtay, bir üyeyi Askeri Yüksek idare Mahkemesince gösterilecek 3'er aday içinden; en az ikisi hukukçu olmak üzere 3 üyeyi ise YÖK'ün kendi üyesi olmayan yüksek öğretim kurumları öğretim üyeleri arasından göstereceği 3'er aday içinden seçecek.
Cumhurbaşkanı, 4 üyeyi de üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, 1. sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından seçecek. Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek idare Mahkemesi ve Sayıştay genel kurullarınca yapılacak aday gösterme seçimlerinde uygulanacak temel prensipler, YÖK Genel Kurulu tarafından yapılacak aday gösterme seçimlerinde de uygulanacak. Anayasa Mahkemesi üyeleri arasından, gizli oyla ve üye tamsayısının salt çoğunluğu ile 4 yıl için bir başkan ve iki başkanvekili seçilecek.`
`Teklifin 23. maddesiyle, Anayasanın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısını düzenleyen 159. maddesinde değişiklik yapılıyor. Buna göre, HSYK'nın halen 7 olan üye sayısı 22'ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12'ye çıkarılıyor. HSYK'nın 3 daire halinde çalışması öngörülüyor.
Maddeye göre, HSYK'nın Başkanı, Adalet Bakanı olmaya devam edecek. Adalet Bakanlığı Müsteşarının Kurulda yer alması uygulaması da sürecek.
Kurulun, 4 asıl üyesi, yüksek öğretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan öğretim üyeleri, üst kademe yöneticileriyle, avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca; 3 asıl ve 3 yedek üyesi, Yargıtay üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca; 2 asıl ve 2 yedek üyesi, Danıştay üyeleri arasından Danıştay Genel Kurulunca; 1 asıl ve 1 yedek üyesi, Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunca kendi üyeleri arasından; 7 asıl ve 4 yedek üyesi, birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adli yargı hakim ve savcıları arasından adli yargı hakim ve savcılarınca; 3 asıl ve 2 yedek üyesi idari yargı hakim ve savcıları arasından idari yargı hakim ve savcılarınca dört yıl için seçilecek.` http://www.haberturk.com....-hsyknin-yapisi-degisiyor
şimdi adama sorarlar efendi! hadi bu pis, yobaz, yargıyı da ele geçirmek isteyen cumhurbaşkanımızın ve meclisin * seçtiği üyeleri karıştırmayalım. geriye kalan üyeler nerden çıkıyor. şimdiye kadar esamesi okunmayan 11bin kürsü hakimi ve savcı arasından. hem de kendi oylarıyla.
rte'nin yediği haltlara, türkiye ve türklük aleyhindeki sözlerine bakarak, "bundan sonra bu adamdan hayır gelmez" düşüncesiyle hareket eden insandır. anayasa paketini okuyarak, haklı olduğunu bir kez daha anlaması gerekir.
hayır diyenlerin abartısız %90ıdır. hayır demelerinin en büyük sebebi ak partinin hazırladığı bir paket olmasıdır. yani olay körü körüne bir nefret uğruna ülkenin kötülüğünü isteyip chp-mhp-bdp kardeşliğine dahil olmaktan ibarettir.
dikkat edilirse bahsedilen tiplerden içimizde de hayli yüksek sayıda olduğu farkedilecektir.
siyasi partiler insanı resmen kullanıyor. evet yada hayır, hepsi öyle. hiç kimse konuşmasın da gidipte maddeleri saymıyor, direk hayır yada evet diye bas bağırıyor. bir parti seçimi mi yoksa anayasa refandurmu mu belli değil.
okumadan oy kullanmak yanlıştır. iktidarın amacını anlamış olmak çok önemlidir. zaten iktidarı tanıyıp paketi okuyan insan bunu anlayıp hayır diyecektir.
"bu değişiklikler tüm anayasayı değiştirmek için küçük bir adımdır" elbette ki doğru bir önermedir. meclisteki tüm partiler anayasanın çok daha kapsamlı şekilde değişmesi gerektiğini söylemektedirler. chp dahil...
ee sorun nedir o zaman? sorun akp nin değiştirmesimidir? evet. o yüzdende daha değişiklik maddeleri okunmadan hayır denmektedir bazı kesimlerce.
her zaman olduğu gibi milletin menfaatini kendi üstünde tutan akp (bir örnek sadece cumhurbaşkanını artık halkın seçecek olmasıdır) yine öyle yapmaktadır.
Değişim mevcut iktidar tarafından yapıldığı için partizanlık yapan;bu nedenle hayır diyen kişidir.en az,anayasa paketini hiç okumadan evet diyen insan kadar yanlış yapıyordur.