aynı kaygılara kpss, a kadro sınavları, sayıştay , adli ve idari yargı sınavları,kaymakamlık vb. sınavlara hazırlanan hukuk fakültesi mezunları ve bu sınavlara giren diğer iibf mezunları da sahiptir.
erkler ayrılığı gibi basit bir konuyu kavramış olmakla beraber, sözde anaysa hukuku dersini geçenlerden olmayan öğrencidir.
aferin ona.
(bkz: oslobodenje)
hukukun amacını kavramış öğrencidir. anayasa değiştiğinde ortada hukuğun en önemli ilkeleri olan bağımsızlık ve tarafsızlık kalmayacağından, daha da kötüsü, yürütmeye bağımlılık ve adaletsizlik durumunun anayasa'da artık temeli olacağından endişesinde son derece haklıdır.
anayasa hukuku dersinden geçmiş öğrencidir. ancak korkması gereken bir durum yok, zira değişen maddeler en fazla kendisine 6-7 sayfa olarak dönecektir.
korkmaması gereken öğrencidir ve sakın yeni kitap falan almasındır.
26 maddeden yaklaşık 20 si içerik olarak birebir aynıdır. kalanlarında 2 tane haricindekiler çok ufak değişikikler göstermiştir, rötuşlanmıştır diyelim.
he kalan 2 maddeye gelince, asıl değişiklik onlarda olmuştur ama hiç etkilemez ne hukuku ne de hukuk öğrencisini. zira artık ne hukuk öğrencisine ihtiyaç vardır, ne yargıya ne de başka hukuki organlara.
hükümet bu büyük hizmetiyle devletin üç sac ayağını ikiye indirerek büyük tasarruf sağlamıştır.
(bkz: yasama) (bkz: yürütme) *
özetle ; kitap okumayı, ders çalışmayı bırakıp, bu kadrolaşma ortamında ilk 11'e girmeye bakmalı hukuk talebeleri..