kimya bölümünde okuyanların sular seller gibi bilmesi gereken derslerden biri. kimya mühendisliği bölümünde okuyanlara da gösterilir ancak daha yüzeyseldir. tabii onlar da bilmek zorundadır. sonuç olarak iki bölümde de okuyanların bilmesi gereken bir derstir.
kimya bölümündeki diğer derslerle kıyaslandığında zorluk seviyesini kolay-orta-zor olarak ayıracak olursak kolaydır. mesela fizikokimya ortayken organik kimya zordur. tabii bunlar genelde bir kademe aşağı ve yukarı oynayabilir. iki kademe oynaması ise öğrencinin kapasitesine, çalışmasına veya çalışmamasına bağlıdır.
kimya mühendisliği bölümünde ise daha yüzeysel gösterildiğinden diğer derslere nazaran daha kolaydır. zira kimyager bu konuda mühendisten daha bilgili olmak zorundadır. kimyanın teorik kısmı her daim kimyagerdedir. bir kimyagerin kimya bilgisi mühendisten daha fazla olmak zorundadır. bu yüzden kimyagerler bir nevi bilim insanlarıdır da. diğer taraftan da bir mühendis akışkanlar mekaniğini bir kimyagerden daha iyi bilmek zorundadır. ancak kimyagerin de akışkanlar mekaniğiyle işi olmaz.
ilk soruda tepkimeyi yazcan, 1 er mol girecek. X er mol azalcak x mol oluşcak oradan x kareli denklem vs falan filan. Buradan gelir o soru. Son soru da aynı mantık. Ortadaki soruya fikrim yok.
Not: hayatımda analitik kimya almadım, kimyanın aq.
Analitik kimya, kimyanın alt bir dalıdır ve kimyasal analiz olarak bilinir kimyasal maddeleri nitelik ve nicelik yönünden formüllerle ve teknolojik aletlere analiz edildiği bir kimya dalıdır.