iki ayrı hayat sunan üniversite. birincisi dillere destan yunusemre kampusü. insan ömür boyu okumak istiyor orada. diğeri iki eylül kampusü ki, allah düşmanımın başına vermesin.
türkiyenin en zengin, en kalabalık üniversitesi, ayrıca kaliteli eğitim vermekte, onun dışında kampüsü güzel, eskişehirden ayrı bir kent gibi gözüken ama eskişehirden bağlarını koparmayan güzel üniversitem...
güzel sanatlar, iletişim gibi sözel bölümlerde hatırı sayılır bir eğitim anlayışına sahiptir. ancak aöf öğrencileri yüzünden ibf'nin işletme ve iktisat bölümlerini öldürmüş bir üniversitedir. zira anadolu işletmede okuyorum diyen her bünyeye gelen ilk soru "açıköğretim mi?" olmaktadır. iki eylül kampüsü tam bir dağlıktır. kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde konuklanmıştır ve sadece mühendislik öğrencilerinin bulunduğu bir yerdir. mühendislikte ise osmangazi üniversitesi öğrencileriyle yarışmaları zordur.
üniversitenin tek esprisi eczacılık fakültesidir.
kazandığın zaman heyecanlandırmayan ama okurken iyiki burası dedirten evrenkent. en güzeli de bahar geldiğinde sabah -her gün değişen- çiçeklerin mis gibi kokuları arasında yürürken derse gitmek (eczacılık fakültesi kapısından). Ayrıca kendinizi çok güvende hissedebileceğiniz güzide yer. tabi ki hazırlık denen kampı geçtiğinizde bütün bunlar!
iki kampüsten oluşan * türkiye nin en zengin devlet üniversitesi. öyle ki parayı nereye harcayacaklarını bilmiyorlar. yemekhanedeki kaşıkları bile üzerinde logosu bulunan ambalajlara koyuyorlar. herşey paketlerde ve yine üzerinde anadolu üniversitesi yazan ıslak mendile kadar heryerde logoları var. öğrenciye çok büyük olanaklar sağlayan üniversitenin* yunus emre kampüsü süper, oraya attığınız ilk adımda sanki ayrı bir dünyaya giriyormuşsunuz hissini uyandırıyor.* kampüs içinde herşey* çok ucuz *.*
geçilesi en rahat dersleri seçebilmek için erkenden uyandığım fakat sinir bozucu bir şekilde kayıt yenileme olayını gerçekleştirebilmek için üniversitedeki bir bilgisayara başvurmam gerektiğini söyleyen zengin ama boş üniversite.
ders seçimlerini internet üzerinden yapma olayına giren, böylece ilk etapta ''oh ulan ne güzel kayıt için eskişehir e gitmeyeceğim'' diye düşündürten, velakin dersleri kayıt haFtasında danışmana onaylatma zorunluluğu koyan ve böylece ''eşşek gibi eskişehir e geleceksiniz'' mesajı veren ömür törpüsü mekan. tipik devlet üniversitesi.
eskişehir'in iki üniversitesinden birisidir. diğeri için (bkz: osmangazi üniversitesi)
anadolu üniversitesi 1958 yılında eskişehir iktisadi ve ticari ilimler akademisi adı altında eğitime başlamıştır. üniversitenin ilk kurucusu orhan oguz adlı bir iktisat profösörüdür. anadolu üniversitesi ismini de 1980 liyıllarda almıştır. üniversite gittikçe gelişmeye başlamış ve çevre illerde de yeni fakulte ve okullar açmıştır.
uludag üniversitesi, afyon kocatepe üniversitesi, dumlupınar üniversitesi ve osmangazi üniversitesi'ni anadolu üniversitesi kurmuştur. fakultenin en önemli fakultesi esasında iktisadi ve idari bilimler fakultesi'dir. tabi bunu eski bir tarihi olması ve üniversite yönetiminde en fazla söze sahip olması açısından söylüyorum. birçok üniversitenin iibf'nde toplam 3-5 prof varken bu güzel üniversitemizde sadece iibf'de 30'un üzerinde prof vardır. iletişim fakultesi türkiye'deki ilk iletişim fakultesidir. ve tartışmasız türkiye'nin en iyisidir .eskişehir gibi zamanınızı iyi degerlendirebileceginiz bir şehirde ve böylesine iyi özelliklere sahip üniversitenin 2 önemli dezavantajı vardır. birincisi üniversitenin açık ögretim fakultesi'ni barındırması. çünkü ne yazık ki işverenler hala kimin açık ögretim kiminde örgün ögretimde okudugunu anlamak istemiyor. bu sorunu bastıra bastıra sizin anlatmanız gerekiyor. ikinci dezavantajı ise denizin bulunmaması. özellikle istanbul. anatalya ya da izmir den gelen arkadaslar kısın hayatlarının hiçbir safhasında karşılaşmayacakları bir sogukla baş etmek zorunda kalacaklardır. hatta bu ayaz yüzünden birçok arkadasımızı şehit verdik.