ders seçimlerini internet üzerinden yapma olayına giren, böylece ilk etapta ''oh ulan ne güzel kayıt için eskişehir e gitmeyeceğim'' diye düşündürten, velakin dersleri kayıt haFtasında danışmana onaylatma zorunluluğu koyan ve böylece ''eşşek gibi eskişehir e geleceksiniz'' mesajı veren ömür törpüsü mekan. tipik devlet üniversitesi.
geçilesi en rahat dersleri seçebilmek için erkenden uyandığım fakat sinir bozucu bir şekilde kayıt yenileme olayını gerçekleştirebilmek için üniversitedeki bir bilgisayara başvurmam gerektiğini söyleyen zengin ama boş üniversite.
iki kampüsten oluşan * türkiye nin en zengin devlet üniversitesi. öyle ki parayı nereye harcayacaklarını bilmiyorlar. yemekhanedeki kaşıkları bile üzerinde logosu bulunan ambalajlara koyuyorlar. herşey paketlerde ve yine üzerinde anadolu üniversitesi yazan ıslak mendile kadar heryerde logoları var. öğrenciye çok büyük olanaklar sağlayan üniversitenin* yunus emre kampüsü süper, oraya attığınız ilk adımda sanki ayrı bir dünyaya giriyormuşsunuz hissini uyandırıyor.* kampüs içinde herşey* çok ucuz *.*
kazandığın zaman heyecanlandırmayan ama okurken iyiki burası dedirten evrenkent. en güzeli de bahar geldiğinde sabah -her gün değişen- çiçeklerin mis gibi kokuları arasında yürürken derse gitmek (eczacılık fakültesi kapısından). Ayrıca kendinizi çok güvende hissedebileceğiniz güzide yer. tabi ki hazırlık denen kampı geçtiğinizde bütün bunlar!
güzel sanatlar, iletişim gibi sözel bölümlerde hatırı sayılır bir eğitim anlayışına sahiptir. ancak aöf öğrencileri yüzünden ibf'nin işletme ve iktisat bölümlerini öldürmüş bir üniversitedir. zira anadolu işletmede okuyorum diyen her bünyeye gelen ilk soru "açıköğretim mi?" olmaktadır. iki eylül kampüsü tam bir dağlıktır. kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde konuklanmıştır ve sadece mühendislik öğrencilerinin bulunduğu bir yerdir. mühendislikte ise osmangazi üniversitesi öğrencileriyle yarışmaları zordur.
üniversitenin tek esprisi eczacılık fakültesidir.
türkiyenin en zengin, en kalabalık üniversitesi, ayrıca kaliteli eğitim vermekte, onun dışında kampüsü güzel, eskişehirden ayrı bir kent gibi gözüken ama eskişehirden bağlarını koparmayan güzel üniversitem...
iki ayrı hayat sunan üniversite. birincisi dillere destan yunusemre kampusü. insan ömür boyu okumak istiyor orada. diğeri iki eylül kampusü ki, allah düşmanımın başına vermesin.
iki eylül kampüsüne gitmesi zor, gelmesi daha zordur.yazın 11 den sonra otobüsler saatte bir gider dolmuş kafasına göre zaten. otur kampüste vakit geçir derseniz cinlerle top oynarsız.
bölümlere geçebilmek için babalar gibi bir hazırlık sınıfının olduğu üniversite.
ayrıca bu okulun hazırlık sınıfında beginner ve elementary kurlarındaki öğrencilere, hocaları: ''seneye nasıl olsa yine beraberiz'' diye psikolojik söylemlerde bulunmaktan hiç kaçınmazlar.
Bünyesinde Açık Öğretim ingiizce Öğretmenliği Lisans Programını (AÖLP) barındıran, mezun sayısının 2000 yılından bu yana 200 ü geçmemiş, harçlarının özel üniversitelere taş çıkardığı, günümüzün en iyi üniversitelerinin bile baraj notu 50 iken,bu sistemin geçme notunun 70 olduğu,bir türlü bitirilemeyen üniversitedir!
içinde migros olan ayrıca cok bakımlı bir kampüse sahip öğrencilerine bir çok sosyal olanak sunan kazandiğim için kendimi çok şanslı hissettiğim evrenkent.
dün gece yayınlanan zülfü livaneli'nin konuk olduğu ''genç bakış'' programındaki performanslarıyla gözlerimi yaşartmış öğrencilerin bulunduğu üniversitedir. bu dakikadan sonra ankara hukuk en solcu fakülte, mülkiye en devrimci öğrencilerin bulunduğu bölüm laflarına sadece gülerim ben. mülkiyede kendine sol diyen gruplar pkk bayrağı açmayı solculuk sanarken, ankara hukukta kürtçe pankartlarla sol adı altında kürt milliyetçiliği yapılırken anadolu üniversitesinin öğrencileri deniz gezmiş döneminin sol mücadelesini hatırlattılar bize.programın bitişindeki ''gündoğdu marşı'' ni sizin gibi mustafa kemal gençlerinin ağzından dinlemek bir başka güzeldi. teşekkürler arkadaşlar...çok teşekkürler.