Anadolu Üniversitesi'ni kazanmış ve zorunlu hazırlık okuyacak arkadaşlara bir şey söylemek istiyorum; WELCOME TO HELL!!! NiHOHAHAHAHO. ...Ve Gandalf'ın da dediği gibi; YOU SHALL NOT PASS!!!
genelde oxford vari bir görüntü verilsene de lisedeki '' yavrum bunu gödünüz mü which yazacaksınız'' mantığını aşamayan, formülsel ingilizcenin devamı niteliğidir. Özellikle Türkçe kompozisyon yazamayan öğrencilere ingilizce kompozasyon yazdıran writing dersi, ölümüne saçmalanan, herkesin ayrı telden çaldığı speaking sınavlarıyla meşhurdur.(hocaya howis it going? dediğimi hatırlıyorum,hoca iptal olmuştu.)
anadolu üniversitesi'nin bazı bölümleri için zorunlu olan, dil eğitimi * verilen dönemi.
tam bir rezalettir efendim.
neden derseniz;
muafiyet sınavından neredeyse kimse geçememiştir, ya biz salağızdır ya da bu insanlar niyeti bozmuştur
devamsızlık hakkı %10 *
anne, baba, kardeş vefatı hariç izin alınamaz, rapor geçerli değildir.
hazırlık yarım dönem olduğu için dönem arasında fakültenize geçebilirsiniz.
bir dönemde bir vize bir baraj sınavı ve bir final vardır.ayrıca pop quiz denilen ders esnasında 5-10dakika süren habersiz ufak sınavcıklar.
vize notlarınıza bakılmaksızın final sınavlarına girebilmeniz için baraj sınavından geçer not olan 60'a ulaşmanız gerekmektedir.
hazırlık writing/speaking-listening/grammar/reading skillerinden oluşuyor.ve hazırlık sınıfını bitirmeniz için 70 almanız gereken final sınavlarına girmeye hak kazanmak için girdiğiniz * sınavda sadece grammar ve reading var.
yaklaşık 2800 öğrencinin bulunduğu hazırlık binası 7000 kişi kapasiteli yapılmış.öğrencileri bırakmaya niyetli başlanmış bir proje.
önümüzdeki yıl anadolu üniversitesi'nin hazırlık zorunlu olan bölümlerinde öğrenci bulmak baya bir zor olucak.
yani şimdi hakkında bişiler yazmak istiyorum ama normlara uygun cümleler kuramıyorum açıkcası . yaşayan bilir kardeşim .git ve gör(!)
(bkz: sikeyim böyle işi)
her geçen gün kendini daha da küçük düşüren hazırlık yönetimi ve rektöre sahip olan okul. linkteki haber yeterince açık. çok da bir şey yazmaya gerek yok. kendilerine verilen sözün tutulmaması ve mağduriyetin devam etmesi üzerine tekrardan haklarını arayan öğrencilerin kaçınılmaz sonu.
insanların tiksinmesinin sebebi türkiye'nin sayılı zor hazırlık eğitimlerinden birini veriyor olmasıdır.
hele bu son yıl geçilen sistemde ingilizce'yi öğrenmeden hazırlığı bitirmenin hiç bir mümkünatı yok.
kur atlama olayı olmadığı için a kurundan(starter - elementary) başlayanlar yazın okula gelmek zorundadır.
devamsızlık %10 olduğundan dolayı 2 aylık kur periyodlarında toplam 3 gün gibi bir süre devamsızlık yaparsanız kur tekrarı yapmak zorunda kalabilirsiniz.
ulaşımın sıkıntı olduğuna katılmıyorum. kampüsün uzak olduğuna hiç katılmıyorum. ankara'da en merkezi yer bahçelievler'den odtü'ye 5 km uzaklık varken bağlar'dan iki eylül kampüsü 6 km uzaklıktadır. ankara'dakiler çankaya üniversitesi'nde okuyup ankara'da okudum diyolar. onlarla kıyaslandığında burası çok yakındır. ulaşım için kırmızı 4'ler her ne kadar dolu olsa da dakikada 2 tane kırmızı 4 geçer duraklardan okul başlangıç saatlerinde. hadi bunlar sıkıntı diyosun, servise yazıl arkadaşım. aylık 35 liraya kapıdan alıp getirip götüren servisler var.
bunların dışında hocalar kalitelidir, hazırlık binası avrupa'da mimari ödülü almıştır. eğitimde hakkaten taviz yoktur. ayrıca bilkent hazırlık programıyla birebir aynı işler.
edit: ayrıca a kurundan başlanlar bir senede bitiremez diyenlere ayarı verdiğim kurumdur. seviye atlama sınavında 13 aldım. ilk cope'a girip bölüme hiç takılmadan geçtim. ayık olun.
22.06.2012 tarihinde hazırlık öğrencileri ve onlara destek verenler yaklaşık 5 saat boyunca hazırlık sistemini protesto ettiler. öncelikle şehir merkezinden okulun önüne kadar yürüyüp oradan da rektörlük binasının önüne gelen eylemciler daha sonra rektörlük binasının içine girerek binayı bir süre işgal ettiler ve istekleri kabul edilmeden binayı terk etmeyeceklerini açıkladılar. uzun bir süre slogan atıp protestolarını devam ettiren öğrencileri dinleyeceklerini söyleyen rektör yardımcıları 4 tane öğrenci temsilcisiyle görüştü ve sonrasında yaptıkları açıklamada ''isteklerinizi kabul edeceğiz, söz veriyoruz'' şeklinde bir açıklamada bulundular.
öğrencilerinin büyük çoğunluğunun kısa sürede pes edip bıraktığı, geçmenin yolunu başka türlü sınavlarda aradığı, öğrenciyi gereksiz zorlayan okuldur. ulaşım sıkıntı olunca ve devamsızlık hakkı %10 olunca devamsızlıktan kalmak kaçınılmaz olur.
başka türlü sınavlar için : (bkz: toeic)
isteğe bağlı olduğum halde C kurundan başlayıp B kuruna yükseldim ve bu dönem vizelerde sınıf birincisi oldum. Genel olarak gördüğüm öğrencilerin hazırlığı geçmek için hiçbir şey yapmadığı ve akşam hangi bara gideceğine karar vermekte zorlandığı. Spr manyaklarının oldukça bol olduğu bir okul ydyo hazırlık. Sadece vize ve final dönemlerinde kütüphaneye giden, gün içerisinde hiç ders çalışmayıp sadece uyuyan ve akşamına Barlar Sokağına koşarcasına giden öğrencileri görmek olası. ingizlice veya herhangi bir yabancı dil düzenli olarak çalışıldığı sürece gelişir ve öğrenilir ama bizim öğrenciler bunu idrak edememiş durumda. Zaten dönem başında “aaabi Anadolu hazırlık zor yeaaa” kafasında oldukları için dönem içerisinden hiçbir şey yapmamaları normal.