Eskişehir'in tüm çehresini, nüfus yapısını, diğer şehir ve hatta ülkelerle iletişim biçimini; gerek akademik getirileri gerekse kültür sanat aktiviteleri ile değiştirmiş ve değiştirmeye devam edecek olan, Ankara, istanbul, Bursa gibi merkezlere yakınlığı ile öğrenci adaylarınca tercih edilen, kampusu Babil'in asma bahçelerini andıran, yaşanası, bırakılamayası, özlenen ve yaşam gailesinden sıyrılıp tekrar gidip görmeye fırsat bulunamayan akademik kurum.
kendi içinde bir şehirdir orası ve ben orayı çok özledim.. içeriye girmek için anadolu üni. kimlik kartını göstermeniz gerekir öle elini kolunu sallaya sallaya giremezsin. kampüsten dışarı çıkmak istemezsin.. gidip görülesi bir yer..
bu kış ziyaret ettiğim ve çok beğendiğim üniversite. bina yerleşimi bakımından cambridge'in kopyasıymış. öyle yada böyle gerçekten hoş okunası mekan. ayrıca*
muhtesem yemekleri haftada 5 ytl ye yiyebileceginiz, kampusunde mini etekle bisiklet süren baaayan arkadasları görebileceginiz, ,berbat bir yurda, essiz bir sinemaya *, aktif bir atatürk kültür merkezine * ve yorucu bir üst gecide sahip sık üniversite.
(bkz: anadolu universitesi eczacılık fakultesi)
içinde japon balıklarını barındıran, yasatan, onların adına bahçe yapan, acıkogretimden aldıgı paralarla resmen yunus emre kampusunu yapan, ozel okul nitelikleri tasıyan fakat ogrencilerinin de bir o kadar gosterise meraklı oldugu üniversite.
-NERDE OKUYOSUN ÇOCUĞUM?
-ANADOLU ÜNiVERSiTESi
-HANGi BÖLÜM iŞLETME Mi?EN ÇOK ONU SEÇiYORLARDA.
-YOK TEYZECiM ENDÜSTRi MÜH.
-AAAA ONU HiÇ DUYMAMIŞTIM YENi Mi AÇILDI YAVRUM?
-YOOO YILLARDIR VAR.
-NASIL OLUR COCUĞUM BU YIL BiZiM OĞLAN AÇIKÖĞRETiME TERCiH YAPTI YOKTU ÖYLE BiŞE.
-......*
BAZILARININ SADECE AÇIKÖĞRETiM SANDIĞI ÜNiVERSiTEDiR.
eskişehir'in iki üniversitesinden birisidir. diğeri için (bkz: osmangazi üniversitesi)
anadolu üniversitesi 1958 yılında eskişehir iktisadi ve ticari ilimler akademisi adı altında eğitime başlamıştır. üniversitenin ilk kurucusu orhan oguz adlı bir iktisat profösörüdür. anadolu üniversitesi ismini de 1980 liyıllarda almıştır. üniversite gittikçe gelişmeye başlamış ve çevre illerde de yeni fakulte ve okullar açmıştır.
uludag üniversitesi, afyon kocatepe üniversitesi, dumlupınar üniversitesi ve osmangazi üniversitesi'ni anadolu üniversitesi kurmuştur. fakultenin en önemli fakultesi esasında iktisadi ve idari bilimler fakultesi'dir. tabi bunu eski bir tarihi olması ve üniversite yönetiminde en fazla söze sahip olması açısından söylüyorum. birçok üniversitenin iibf'nde toplam 3-5 prof varken bu güzel üniversitemizde sadece iibf'de 30'un üzerinde prof vardır. iletişim fakultesi türkiye'deki ilk iletişim fakultesidir. ve tartışmasız türkiye'nin en iyisidir .eskişehir gibi zamanınızı iyi degerlendirebileceginiz bir şehirde ve böylesine iyi özelliklere sahip üniversitenin 2 önemli dezavantajı vardır. birincisi üniversitenin açık ögretim fakultesi'ni barındırması. çünkü ne yazık ki işverenler hala kimin açık ögretim kiminde örgün ögretimde okudugunu anlamak istemiyor. bu sorunu bastıra bastıra sizin anlatmanız gerekiyor. ikinci dezavantajı ise denizin bulunmaması. özellikle istanbul. anatalya ya da izmir den gelen arkadaslar kısın hayatlarının hiçbir safhasında karşılaşmayacakları bir sogukla baş etmek zorunda kalacaklardır. hatta bu ayaz yüzünden birçok arkadasımızı şehit verdik.