1999'dan 2002'ye kadar bogazici, odtu ve hacettepe universitelerinin ogretmenlik bolumlerine ogrenci gonderen tek okul turu olmustur. cunku oss'de ful yapan (dilci ise yabanci dil sinavindan da ful cikaran) ve orta ogretim basari puani 5.00 olan ogrencinin bile eger anadolu ogretmen lisesi ogrencisi degil ise puani bile yetmemekteydi bu yillar arasinda bu adi gecen universitelerin ogretmenlik bolumlerini kazanmaya. 2002'den sonra durum ne olmustur bilemicem. temennim bu haksizliga sona verilip, bu yanlisin duzeltilmis olmasindan yanadir.
edit: 1999'dan oncesi ve 2002'den sonrasi hakkinda hicbir bilgim ve fikrim olmamakla birlikte yukaridaki ve asagidaki sozlerim sadece bu yillar arasini kapsamaktadir.
anadolu lisesi sinavinin ilkokuldan sonra yapildigi ve 7 yil okundugu yillarda anadolu lisesi sinavini kazanamamis ve ortaokuldan sonra da fen lisesi sinavinda bir yer tutturamamis ama anadolu ogretmen lisesi sinavinda kotu ogrenciler icinden siyrilarak anadolu ogretmen lisesine puan tutturmayi basaran ogrencilerin meskeni olmustur bu okullar 1999'dan 2002'ye kadar. oys'nin kaldirilarak tek asama oss ile universitelere ogrenci alinmaya baslanmasiyla bu okullarin ek puanlari tavan yapmis ve haksiz kazanca sebebiyet vermis ve ogretmen olmamasi gereken kisileri de ogretmen yapmistir.
misal: yabanci dilden 100 sorudan 1 yanlisla cikan anadolu lisesi ya da super lise mezunu ogrenci en fazla istanbul universitesi ya da marmara universitesi ingilizce ogretmenligine yerlesirken, yabanci dil sinavindan 70 net yapmis anadolu ogretmen lisesi ogrencisi aldigi ek puanla odtu ingilizce ogretmenligine yerlesmistir. 70 net ingilizce ile ingilizce ogretmeni nasil olunur sorusunu kafalarda cevapsiz birakmistir ki daha az netlerle daha niceleri diger baska universitelerde ingilizce ogretmenligini okumus ve ingilizce ogretmeni olmustur.
mensuplarının üniversite giriş sınavında aldıkları ek puanlarla pek çok güzide üniversitemizin eğitim fakültesi kontenjanlarını doldurduğu, gıcık kapılası lise türü...