Yerinde yeller esen lisedir. Tamam diğer liseleri geçtim de eğitim kitaplarının kapağında her daim fotoğrafı basılı olan çapa nasıl fen lisesi olur ya? O bildiğin çapa aöl yani hala benim gözümde.
Benim mezun olduğum aöl Türkiye dereceliydi ve birçok anadolu lisesinden sağlamdı, hersene 6 aühf ve 7-8 tıp cıkaran bir okuldu 90kisilik kontejyanla ve kapatılıp sosyal bilimler lisesi yapılan okulumdur.
Anadolu öğretmen lisesi 16 Mart demektir. EPS, ÖMG derslerine çalışmak demektir. Her biri 45 dakikadan haftada yaklaşık 35 saat demektir. Staj demektir. 6 saat ingilizce demektir. Öğrencilerin siz geleceğin öğretmenlerisiniz diye azarlanıp olgun olmaya zorlanması demektir. Hem çalışmak hem de sosyal olmak demektir.
Aöl öğrencileri genelde fen lisesi kazanamamış veya kazanmış ama sayısal okumak istememiş öğrencilerdir. Adı öğretmen lisesi olmasına rağmen öğrencilerin geneli ilk senesinde tıp hayali kurar. ileriki senelerde asıl hedeflerini kesinleştirirler.
Fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi dersler yetmezmiş gibi öğretmenlik mesleğine giriş, eğitim psikolojisi gibi derslere çalışmak zorunda bırakılırlar. Yazılı zamanları da bu derslere küfür ederler. Staja gitmek zorunludur. Genelde staj ilköğretim okullarında yapılır. Küçük küçük çocuklarla uğraşırlar.
16 martta çeşitli etkinliklerde yer alırlar.
Özellikle lisenin ilk senesinde ingilizce dersinden bıkar ve isyan ederler.
Üzerlerinde ek puanın verdiği rahatlık olsa da çalışkandırlar. Diğer okulların öğrencileri tarafından aldıkları ek puan kıskanılsa da bence bu ek puanı sonuna kadar hak ederler.
Anadolu öğretmen liseli olmak güzeldir...
beni de mezun eden ilim irfan yuvası. bugün kuruluş yıldönümü olandır . mezun olunca pek bi farkı olmayan lisedir ayrıca. hiç bir zaman bir fen lisesi gibi olmamıştır olamayacaktır. her zaman fen lisesi öğrencisinin gölgesinde kalırsınız. ayrıca o gördüğünüz formasyonlar size hiçbir şey katmıyor.
Amasya'da çok güzel şekilde kutlanmıştır. Koro o kadar güzel olmasa da 10. Ve 11. Sınıftan grupların performansları çok güzeldi.
Artık öğretmen liseleri bitti, devlet bitirdi. Bu liselerdeki öğretmen adaylarına da ek puan verilmeyecek. Hatta okulların ismi değişecek bundan dolayı.
bu sene mezun olacagim lisedir. hazirlik yilinda 'hic bir sey olamazsam ogretmen olurum yaa' seklinde bir rahatlik cokturur insanin uzerine. sacma sapan egitim derslerini saymazsak anadolu lisesine gore daha avantajlidir.
henüz hazırlık sınıfında fark ettiğim üzere bu okulda okuyan kitlenin büyük bölümü öğretmen marşını bilmez, mezun olana kadar da öğrenmez, öyle mezun olur gider. ayıptır arkadaş öğrenin şu marşı; öğretmen olmasanız da öğrenin.
saçma sapan formasyon derslerine boğulursunuz, eğitim derslerinin hocaları da pek ciddiye alır konularını, kitabı ezberletmeye çalışır sınavlar için. böyle yuvarlanıp gidersiniz dört sene.
9. sınıfta ilk derse girseniz kim öğretmen olmak istiyor diye sorsanız belki 1-2 kişi çıkar. 10. sınıfta öğretmenlik derslerini kimse sevmez herkes yakınır 'sanki öğretmen olacağım' diye. gel gör ki son sene bir daha hazırlanmak istemeyen herkes eğitim fakültesine gider. bir istatistik vermişti zamanında en delisinden olan matematik hocamız. anadolu öğretmen lisesi öğrencisi olanların yüzde 70 i ilk yıl kazanırlar. bu yüzde 70 in yüzde 70 i de eğitim fakültesine gider. kesin doğruluğu nedir bilinmez ama aşağı yukarı böyledir.
13 yaşımda evimden, annemden ve babamdan ayrıldım. tek amacım bir anadolu öğretmen lisesinde okumaktı. ve bilenler bilir çoğu yerde şehir dışında ve yatılıdır bu okullar. ağladım çünkü henüz çocuktum. ağladım çünkü devletin bize doyarlar diye layık gördüğü günlük yemek limiti bizi doyurmuyordu -aç yatıyorduk. ağladım çünkü soğuk duş alıyorduk. ağladım çünkü hasta olduğumda kimse -afedersiniz- bizi s*klemiyordu.
evet bu okulların bir ek puanı ve ilk beş tercihten biri olan öğretmenliğe yerleşirseniz alacağınız bir devlet bursu vardır. ben bunları gitmeden 2 yıl önce biliyordum ve hayatındaki en büyük isteği öğretmen olabilmek olan biri için yapılacak en mantıklı tercih aöl lerdi.
şimdi kaba cahil, ve geri zekalı diyenlere diyeceğim sözün özü şu: eğer hiç bişey olmazsam öğretmen olurum o yüzden bu okula geldim diyen birini görürseniz benim için bi tane vurun.
öğretmenlik iş bulamadığın için yapılacak bir meslek değil, iş bulamasan da yapılacak meslektir.
o yirmidört puanı da devlet bursunu da hakettim ve hakeden bir sürü insan tanıyorum.
önce bilin sonra yargılayın. ana kucağında büyüyüp ahkam kesmek her zaman kolaydır.
eğer bu liselerden mezun olduktan sonra össde ilk 5 tercihinizden biri öğretmenlik olup ve siz de ona yerleşirseniz devlet tarafından direk burs alırsınız efenim. böyle de bi güzelliği vardır. **
tanım: adı öğretmen lisesi olup mezunlarının ancak yüzde 10u eğitim fakültelerine yerleşen liselerdir.