anadolu öğretmen lisesi

entry81 galeri0
    1.
  1. öğrencilerinin üniversite giriş sınavlarında çok yüksek bir ek puan almasını sağlayan anadolu liselileri kendisine gıcık eden bir lise türü...
    3 ...
  2. 2.
  3. kisa yazımının pek bir iğreti olduğunu düşündüğüm okullar
    (bkz: aöl)
    3 ...
  4. 3.
  5. mensuplarının üniversite giriş sınavında aldıkları ek puanlarla pek çok güzide üniversitemizin eğitim fakültesi kontenjanlarını doldurduğu, gıcık kapılası lise türü...
    3 ...
  6. 4.
  7. 1999'dan 2002'ye kadar bogazici, odtu ve hacettepe universitelerinin ogretmenlik bolumlerine ogrenci gonderen tek okul turu olmustur. cunku oss'de ful yapan (dilci ise yabanci dil sinavindan da ful cikaran) ve orta ogretim basari puani 5.00 olan ogrencinin bile eger anadolu ogretmen lisesi ogrencisi degil ise puani bile yetmemekteydi bu yillar arasinda bu adi gecen universitelerin ogretmenlik bolumlerini kazanmaya. 2002'den sonra durum ne olmustur bilemicem. temennim bu haksizliga sona verilip, bu yanlisin duzeltilmis olmasindan yanadir.

    edit: 1999'dan oncesi ve 2002'den sonrasi hakkinda hicbir bilgim ve fikrim olmamakla birlikte yukaridaki ve asagidaki sozlerim sadece bu yillar arasini kapsamaktadir.

    anadolu lisesi sinavinin ilkokuldan sonra yapildigi ve 7 yil okundugu yillarda anadolu lisesi sinavini kazanamamis ve ortaokuldan sonra da fen lisesi sinavinda bir yer tutturamamis ama anadolu ogretmen lisesi sinavinda kotu ogrenciler icinden siyrilarak anadolu ogretmen lisesine puan tutturmayi basaran ogrencilerin meskeni olmustur bu okullar 1999'dan 2002'ye kadar. oys'nin kaldirilarak tek asama oss ile universitelere ogrenci alinmaya baslanmasiyla bu okullarin ek puanlari tavan yapmis ve haksiz kazanca sebebiyet vermis ve ogretmen olmamasi gereken kisileri de ogretmen yapmistir.

    misal: yabanci dilden 100 sorudan 1 yanlisla cikan anadolu lisesi ya da super lise mezunu ogrenci en fazla istanbul universitesi ya da marmara universitesi ingilizce ogretmenligine yerlesirken, yabanci dil sinavindan 70 net yapmis anadolu ogretmen lisesi ogrencisi aldigi ek puanla odtu ingilizce ogretmenligine yerlesmistir. 70 net ingilizce ile ingilizce ogretmeni nasil olunur sorusunu kafalarda cevapsiz birakmistir ki daha az netlerle daha niceleri diger baska universitelerde ingilizce ogretmenligini okumus ve ingilizce ogretmeni olmustur.
    2 ...
  8. 5.
  9. aldıkları ek puanı haftada 4 saat meslek dersi ve derslerin 40 değil 45 dakka olmasıyla hakeden liselerin genel adı
    7 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. bu okullara giden öğrenciler eskiden okuldan çıktıkları zaman öğretmen olurlardı, o yüzden formasyon dersleri alırlardı, şimdi üniversite de okumak gerekiyor ama formasyon dersleri hala alınıyor, öğretmenlik okursanız üniversitede tekrar aynı dersleri alıyorsunuz.
    1 ...
  13. 8.
  14. yatılı bölümümün yanında gündüzlü bölümüde bulunan; en azından bir öğretmenliğe yerlestirilirim rahatlıgında ogrencılere sahıp olan lisedir

    ne tam bır anaolu lisesirdir ne de meslek lisesidir

    ilk ve en yüksek puanlı anadolu öğretmen lisesi olarak

    (bkz: istanbul çapa anadolu öğretmen lisesi)
    1 ...
  15. 9.
  16. 10.
  17. 11.
  18. mezunlarının okurken çok cefa çektiklerinden bahsettikleri ve bunun karşılığı olarak da ek 24 puanı hak ettiklerini iddia ettikleri okul türü. aynı cefayı fen liseliler de çekiyor, bazı yerlerin anadolu liselileri de çekiyor ama onlara acılarını, çektiklerini unutturacak ek puanlar verilmiyor. hatta hatta sabahın köründe uyanıp yol zahmeti çekip okumaya gelen liseliler hiç hesaba katılmıyor, cefa çektikleri için onlara nedense ek puan verilmiyor! *
    ayrıca öss sonuçlarında aldıkları ek puanlar olmasa ne olacakları içler acısı olan okullardır, zira başarı sıralamalarında alt kademelerde yerlerini almaktadırlar.
    (bkz: bügün de bayağı dolmuşum be sözlük)
    3 ...
  19. 12.
  20. 13.
  21. (bkz: meslek lisesi demişsin ama bu düz lise çıktı)

    not: yanlış anlaşılmasın eğitim kalitesinden bahsetmiyorum. tüm meslek liselerinde puan kırılırken, öğretmen liselerinde öğretmenlikten başka bir alan seçtiğimizde puan kırılmamasından mütevellit yazıyorum. o adam oraya öğretmen olacağını bilerek gitmiyor mu? ee daha ne? ne işi var avukatlıkla, doktorlukla falan? direk öğretmen olsun.

    (bkz: imam hatip lisesi)
    1 ...
  22. 14.
  23. mezunlarına kendi alanları seçildiğinde ek puan veren (bu yönüyle meslek lisesi gibi davranan), alan dışına yönelen mezunlarından puan kırmayan (bu yönüyle düz lise ya da fen lisesine benzeyen) eğitim kalitesi genel itibariyle yüksek olan (en azından 2002 mezunlarına kadar durum böyleydi), eğitim sisteminde sanki bir yerlerde bir yanlışlık var dedirten, köy enstitülerinin devamı olan lise türü.
    0 ...
  24. 15.
  25. her gelen misafirin öğrencilere kaç kişi öğretmen olmak istiyor diye sorduğu öğretim kurumudur. ayrıca şöyle seyreden muhabbetlerin de başrol oyuncusudur.
    - nerde okuyorsun sen?
    - anadolu öğretmen lisesinde.
    - ne öğretmeni olacan bakiyim?
    (bkz: aöl öğrencilerine öğretmen olmak zorundaymış bakışı)
    5 ...
  26. 16.
  27. genellikle şehir dışında olan okullar.
    0 ...
  28. 17.
  29. fen lisesine gidecek kadar inek olmayan, anadolu lisesine de bir çoğunda adam gibi verilemeyen ingilizcesi için gitmeye değmez diye düşünen, hem rahatını hem de ''öss'de en kötü sınıf öğretmenliği yazar, kazanırım hacı!'' diye düşünen öğrenci kitlesinin tercih ettiği okullardır. kral okuldur. anadolu lisesi yazacağınıza, aöl yazın derim. ayrıca enteresandır, istanbul hariç anadolunun her yerinde 2-3 tane her ilde olmasına karşılık istanbul'da sadece son 3 yılda sayısı ancak 4 ya da 5 olabilmiştir.
    1 ...
  30. 18.
  31. mezunlarının yaklaşık 1/4' ü ek puana rağmen üniversiteye girememektedir. bunun sebebi de "hiçbir şey kazanamasak da ek puanla öğretmen oluruz" mantığıdır. okula gelen öğrenciler ilk olarak sorduğu ek puanın kaç nete karşılık geldiğidir.
    1 ...
  32. 19.
  33. mensubu olduğum kurum. 1/4 ü üniversiteye giremiyor demek yanlış olur. her öğretmen lisesi kaliteli olacak diye birşey yoktur. elbette seviye farkları olacaktır.

    bu okula giren her öğrenci öğretmen olmak zorunda değildir. ilk sene "ne öğretmeni olucan sen yavrum?" sorularına katlanırsınız, 2. sene bir nebze belki, 3. seneye geldiğinizde "bir daha soran olursa anasını satiyim.." konumuna gelirsiniz.

    okula ilk geldiğiniz zaman öğretmenler sorarlar "kaç kişi öğretmen olmak istiyor?" diye. tek tük 2 tane kalkar el belki. kimse öğretmen olmak için gelmemiştir. doktor, mühendis, avukat.. son sene bu insanların neredeyse hepsi öğretmenliğe yerleşir. bu da öğretmen liselerinde genel bir yazgıdır.

    3. sınıfta stajlar olur. 1-2 haftalık bir süre başka okula gidersiniz. öğretmenlik deneyimini yaşarsınız. elde edilmek istenilen amaç sizin öğretmenliğe gerçekten yatkın olup olmadığınız ve sizin öğretmenliği isteyip istemediğinizdir. yararlı olduğunu düşünmüyorum. zaman kaybı..

    genelde disiplinli okullardır. spor ayakkabıyı bile siyah olmak kaidesiyle giyersiniz.

    kocaeli'nde 2 tane var.

    (bkz: muammer dereli anadolu öğretmen lisesi)

    (bkz: özcan kan anadolu öğretmen lisesi)

    16 mart için programlar düzenlenir her sene. bu okulda okuduğunuz süre öğretmen marşı'nı ezbere bilmeniz gerekir. her sene okunur çünkü.

    Alnımızda bilgilerden bir çelenk,
    Nura doğru can atan Türk genciyiz.
    Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk'e denk;
    Korku bilmez soyumuz.

    Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
    Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.

    Candan açtık cehle karşı bir savaş,
    Ey bu yolda ant içen genç arkadaş!
    Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş;
    Durma durma koş.

    Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
    Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.
    2 ...
  34. 20.
  35. öğretmen olunmıycaksa gidilmemesi gereken lise bence..
    0 ...
  36. 21.
  37. bakıyorum da mezunları ya da hala okumakta olan mensuplarınca etraftan gelen "öğretmen mi olucaksın sen?" sorularına tahammül edilemeyen lise.

    şimdi argümanlara bakalım;

    1. biz daha çok çalıştık, kazandık. siz de çalışıp kazansaydınız!

    cevap: anadolu lisesi'ni yahut fen lisesi'ni kazanan adamda en az senin kadar çalıştı, ama onlara yok işte ek puan, onu geçelim şimdi o zaman.

    2. tabii ki hakkımız ek puan, adı üstünde anadolu öğretmen lisesi.

    cevap: buna bi' itirazım olamaz tabii. ama hemen sevinme, alttakini bekle.

    3. ben de bu liseye giren çoğu öğrenci gibi öğretmen olmak istemiyorum, ama işte yazdım bi' kere. başka bi' şey okıycam üniversitede ama puanım kırılmayacak. tabii kırılmasın. allalla.

    cevap: hadi ya...! işte orda dur. sen oraya o ismi ile müsemma okula "öğretmen lisesi" olduğunu bilerek, seçtin ve de gittin. hem ünviersitede eğitim fakültesinden başka bir yere gideyim hem de puanım kırılmasın. oh ne ala. statüsü bile belli değil bu okulların. meslek lisesi mi düz lise mi belli değil.

    bunların ekseriyeti imam hatiplilere "bilmiyor muydun kardeşim? oraya girdiysen imam hatip olucaksın, din görevlisi olucaksın. din görevlisi yetiştiriyo o okul bi' kerem." diyen kişilerdir, eminim. kendi paradokslarınızda boğulun emi.
    0 ...
  38. 22.
  39. çoğu öğretmen lisesi öğrencileri zorluk içinde derslerini görür. Binaları eskidir, veya geçici binalarda eğitim görürler. Kendimden biliyorum. Ve de harbiden öyle. Acilen birilerinin görmedi lazım. Madem öğrenci giriyor. Madem öğretmen yetiştiriceksiniz dere kenarında,hayvanlarla içi içe değilde normal,laboratuvarını olan, spor salonu olan bir yerde eğitim verin. Ha birde staj konusuna gelince. Hiçbir işe yaramaz. Öğrenciler öyle bekleyip durur. Neyse efendim burdan sesimi duyacak kişilere seslneiyorum: Ne olur şu çocuklara okul yapsanız!

    (bkz: yalova anadolu öğretmen lisesi)
    2 ...
  40. 23.
  41. eğitim fakültesi mezunu olarak buralardan mezun olan çok insan gördüm.

    hepsi sığ, geri kafalı, başarısız, kaba ve cahildi. üniversiteyi 4 yıllık olsun da... maksadıyla okuduklarına şahit oldum.
    0 ...
  42. 24.
  43. össden önce ve össden sonra iki ayrı döneme ayırıp incelemek gerekir öğrencilerini.
    zira össden önce asla ve katta ne olursa olsun öğretmen olmam diyenlerin yarısından çoğu öss sonrasında öğretmen olur.
    2 ...
  44. 25.
  45. ek puan sayesinde sıradan bi öğrencinin bile en güzel üniversitelerin eğitim fakültelerinde okuyabilmesini sağlayan liselerdir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük