--spoiler-- Anadolu'nun Sesi Radyosu 1999 yılında yayın hayatına başladı. O zamandan bu zamana da din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeden "ezilen halkımızın sesi soluğu" olmaya çalışıyor.
Anadolu'nun Sesi Radyosu, bu ülkede yaşanan hiçbir haksızlığa, hiçbir zulme ve baskıya göz yummuyor, kulaklarını tıkamıyor,bu nedenle de RTÜK tarafından defalarca kapatma cezası ve sayısını hatırlamadığımız kadar çok uyarı aldı.
RTÜK tarafından Anadolu'nun Sesi Radyosunun yayını 2000-2001 yılları arasında toplam üç ay durduruldu.Gerekçeler bazı programlarımızda , "F Tipi tecrit hapishanelere" karşı 7. yılında hala devam eden ve 122 insanını yaşamını yitirdiği ölüm orucu eyleminden söz etmek,19 Aralık hapishaneler katliamından sonra tutsaklardan gelen mektupları okumak.
Yine 2002 tarihinde bu kez gerekçe biraz daha farklıydı, Avukat Cemal Yücel tarafından hazırlanan ve Alevi ve Bektaşi Kuruluşları Birliği Kültür Derneği'nin kapatılmasını konu alan "Hukuka Bakış" programı nedeniyle 180 gün kapatma cezası verdi RTÜK.
Ve son olarak 2003 yılındaki programlarımız gerekçe gösterilerek radyomuzun yayını RTÜK tarafından 30 gün süreyle durduruldu.
RTÜK kapatmaya, sanatçı Ahmet Kaya'nın "Gururla Bakıyorum Dünyaya" şarkısının sözlerini, bir gazetedeki Kürt Sorunu tartışmasını ve "19 Aralık hapishaneler katliamı" ve dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün eleştirilmesi, mağdur ifadelerine yer verilmesini gerekçe gösterdi.
Anadolu'nun Sesi Radyosu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Yayın Yönetmenleri hakkında da defalarca davalar açıldı. 2000 yılından bu yana aldığımız her yayın durdurma cezasının ardından Ya yasadışı örgüt üyesi olmak ya da "Sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge faklılığına dayanılarak halkı birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa veya kin beslemeye tahrik" etmekten yargılandık. Kimilerinden beraat ettik, kimi davalar hala sürüyor.
Yıllardır -ayda en az bir kere- yaptığımız programlarımızın kaydı RTÜK tarafından isteniyor ve bazı programlarımız hakkında savunma isteniyor. Benzer nedenlerle bir yayın durdurma cezası daha verilirse Anadolu'nun Sesi Radyosunun yayın lisansı iptal edilebilir.
Ülkemizde düşünce üzerindeki baskılar, antidemokratik uygulamalar, işkence devam ediyor. F tipi hapishanelerde tecrit devam ediyor, ölüm orucu eylemi hala biri avukat üç kişi tarafından sürdürülüyor, Güneydoğuda Kürt halkı üzerindeki baskılar hala devam ediyor ve halkın yaşadığı sorunları anlatan şarkılar, türküler stüdyo raflarında duruyor. Ve bize dayatılan şey;
"Ne yaşanırsa yaşansın bu topraklarda, sizler susun ve kimseye duyurmayın". *
--spoiler--
Freemuse 3.Uluslararası Müzik ve Sansür Konferansında anadolu'nun sesi radyosu yönetimi tarafından yapılan açıklama metni.