8 yıllık zorunlu eğitim sonrası (eskiden 5 yıl idi) sınavla alan yabancı dil eğitimi veren ve derslerinin belli bir bölümünü de yabancı dille veren devlet okullarına verilen isimdir.
önceleri öğrenim kalitesi yüksek olan, küçük yaştan başladığı için çok iyi yabancı dil eğitimi veren, ilköğretimden sonra sınavla girilebilen liselerdi. hazırlık sınıfını geçmek için baraj sınavı uygulaması yapılırdı. fen bilgisi, matematik gibi dersler ingilizce okutulurdu. (bkz: yabancı dilde eğitim).sekiz yıllık zorunlu eğitime geçildikten sonra eski kalitesini kaybetmiştir.
eskiden lgs ile girilen ama simdi oks ile girilebilecek olan okullardır
diger arkadaslarınızın yanında artizlik yapma sebebi olabilir
tabi size inek de denilebilio
gerci simdi butun liselerin anadolu lisesi statusu kazanmasından dolayı artık bir havası kalmayan egitim ve ogretim kurumları
ben de bir taneseinden bu sene mezun olucam isallah
(bkz: umraniye anadolu lisesi)
insanların anadolu liseselerini yazmak için kullandığı başlığın adı.süper liselerin bir üstü fen liselerinin bir altı olarak görülen liselerdir. *
(bkz: adem tolunay anadolu lisesi)
ato anadolu lisesindeyken anlamını tam olarak kavradığınız eğitim kurumu. ilk okuldan sonra gidilmesi halinde beraber büyüdüğünüz dostlar kazandırır ki değeri anlatılmaz.
bir zamanlar girebilmek için bir taraflarımızı yırttığımız ama şimdilerde önüne geleni aldıkları sözde yabancı dil eğitimi verilen düz lisenin bir çeşidi.