Osmanlı bayrağı altında toplanma falan söz konusu değildir. Osmanlı ana ticaret yollarına bilhassa iznik ve bursa'nın alınmasından sonra hakim olmuş ve gelirlerini inanılmaz oranda arttırmıştır. Bu da osmanlı'ya rakip beyliklerden çok daha donanımlı ve düzenli bir ordu kurma şansını vermiştir. Bu ordu çevrede ki işsiz türkmen gençlerine istihdam sağlamış, sonuçta bir kartopu etkisi oluşmuştur. Celali isyanlarının da tek nedeni değişen ticaret yolları sonucu gümrük gelirlerinin azalmasıyla ekonominin bozulması ve bunu sonucu yaşanan büyük enflasyondur.
anadolu türkmenlerinden, türkmenlerin 1071'deki malazgirt savaşından sonra anadolu'da kurdukları devletlerdir. Savaşın hemen ardından, özellikle doğu anadolu ve güneydoğu anadolu'da kurulan devletlere birinci dönem anadolu beylikleri, aynı dönemde; önce anadolu'nun batı ucunda iznik'i başkent edinen, sonradan da haçlı seferleri nedeniyle başkentini konya'ya taşıyarak orta anadolu merkezli olarak devam eden anadolu selçuklu devleti'nin zayıflası ve yıkılmasından sonra kurulan devletler ise ikinci dönem anadolu beylikleri olarak ifade edilir.
haklarında güzel bir senaryo ve kurgu ile harika bir dizi çıkarılabileceğini düşündüğüm bir konsept. çok sayıda karakter var, güç dengeleri ve dağınık bir harita var, yerine göre ortak düşman da, iktidar oyunları da var. ah ki tecrübeli ve becerikli birileri el atsa olaya.
Dizi yapılırsa osmanlıların egemenliğine koşa koşa girmediği için nasıl kötü insanlar olduğu anlatılacak beyliklerdir. Objektif anlatılırsa her beyliğin iç mekanikleri, komşularıyla ilişkileri anlatılabilirse hoş olabilir.