Eskişehir'in tüm çehresini, nüfus yapısını, diğer şehir ve hatta ülkelerle iletişim biçimini; gerek akademik getirileri gerekse kültür sanat aktiviteleri ile değiştirmiş ve değiştirmeye devam edecek olan, Ankara, istanbul, Bursa gibi merkezlere yakınlığı ile öğrenci adaylarınca tercih edilen, kampusu Babil'in asma bahçelerini andıran, yaşanası, bırakılamayası, özlenen ve yaşam gailesinden sıyrılıp tekrar gidip görmeye fırsat bulunamayan akademik kurum.
-NERDE OKUYOSUN ÇOCUĞUM?
-ANADOLU ÜNiVERSiTESi
-HANGi BÖLÜM iŞLETME Mi?EN ÇOK ONU SEÇiYORLARDA.
-YOK TEYZECiM ENDÜSTRi MÜH.
-AAAA ONU HiÇ DUYMAMIŞTIM YENi Mi AÇILDI YAVRUM?
-YOOO YILLARDIR VAR.
-NASIL OLUR COCUĞUM BU YIL BiZiM OĞLAN AÇIKÖĞRETiME TERCiH YAPTI YOKTU ÖYLE BiŞE.
-......*
BAZILARININ SADECE AÇIKÖĞRETiM SANDIĞI ÜNiVERSiTEDiR.
kendi içinde bir şehirdir orası ve ben orayı çok özledim.. içeriye girmek için anadolu üni. kimlik kartını göstermeniz gerekir öle elini kolunu sallaya sallaya giremezsin. kampüsten dışarı çıkmak istemezsin.. gidip görülesi bir yer..
kütüphanesinin hemen girişinde bulunan para atıp çikolata, kola veren makinesinde bug vardır. bu makinelerin tümünde vardır bu açık. şimdi para atıyorsun ve bir tane abur cubur seçiyorsun. normalde aşağıya düşmesi gerekirken sağa sola takılıyor bu yiyecek ve haliyle düşmüyor. sonra makine parayı geri veriyor. parayı alın ve makineyi hafifçe çekiştirip o yiyeceğin, içeceğin düşmesini sağlayın. * yüzde yüz çalışıyor. bizim okuldaki makineden bir çanta dolusu yiyecek aldık böyle. tabi ayıp, günah bir şeydir bu. hırsızlıktır. vicdan azabı çekmenize yol açar.
içinde japon balıklarını barındıran, yasatan, onların adına bahçe yapan, acıkogretimden aldıgı paralarla resmen yunus emre kampusunu yapan, ozel okul nitelikleri tasıyan fakat ogrencilerinin de bir o kadar gosterise meraklı oldugu üniversite.