basligin tamami, (bkz: her amerikan yapimi filmde en az bir kere amerikan bayraginin gosteriliyor olma sorunsali)
bayraklarini t-shirtlerin, boxerların, donların hatta g-stringlerin ustune basan zihniyetle ayni havayi soluyan senaristlerin veya yazarlarin, yaptiklari her filmde amerika bayragini en az bir kere gostermenin insan uzerinde yarattigi psikolojik baskı. ***
amerikan bayraklarını bir bayraktan ziyade iç çamaşırı markası gibi algılamamıza sebep olan durumdur.Herhalde reklamın iyisi, kötüsü olmaz diye düşünülerek yapılmıştır.
hollywood filmlerinde, devamlilik unsuru kadar onem atfedilen, sembolik degeri belli ki cok buyuk eleman.
hayatinda hic abd de bulunmamis cahil bir anadolu cocugu olarak cidden merak etmekteyim, "gunluk yasamda hic kullanilmiyor da sadece filmlerde mi bu kadar cok kullaniliyor ?"
genel olarak bizde de oldugu gibi, her resmi dairede abd bayragi mi asili, ivir zivir bakkal dukkanlari abd bayraklariyla mi suslu, her sahsi ofiste illa bir abd bayragi bulundurmak sart mi, her filmde, sevisen kadinlardan birinin donunda abd bayragi olmasi kaide mi? bunlar da diger sorular.
Amerikada eğer bir filmin herhangi bir yerinde Özgürlük Heykeli yahut amerikan bayrağı görünürse; o filme vergi indirimi uygulanır. Tam bayrak olmasa bile, televizyonda bir başkan-arkasında bayrak-, bir kartpostal, bir resim..
Kısacası, vatan sevgisinden değil, nakit sevgisinden dolayıdır.