ırak'taki her 5 dul kadından 3'ünün, eşini ABD'nin 2003 yılındaki ırak işgalinden sonra kaybettiği gerçeği varken, s.çayım böyle özgürlüğe denilen tespittir. abd bu yaptıklarının cezasını er ya da geç çekecek.
Ben Basralı Ömer,
Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr. Franks.
Önce demokrasi yağdı göklerimizden,
Sonra özgürlük geçti üstümüzden
Palet palet.
Ve insan hakları
Namlularından
Yüzü maskeli adamların
Saniyede bilmem kaç adet.
Demokrasi bizim eve de isabet etti
Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın.
Tam onsekiz adet
insan hakları saymışlar
Vücudunda babamın.
Annem yoktu zaten
Ben doğarken
ilaç yokluğundan ölmüş
Ambargo falan dediler ya
Anlamadım çocukluk aklı işte
Oluşmadan sökülmüş.
Sizde de barış böyle midir Mr. Franks?
insan hakları çocukları yetim
Ve ayaksız bırakır mı orda da?
Düşer mi ayın kan gölüne aksi
Güpegündüz düşer mi Pazar yerine demokrasi?
Zenginlik
insanları korkudan uykusuz bırakır
Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da?
Babamla mırıldandığım son dua dilimde
Ayaklarımın hastanede
Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar
Kaldı elimde.
Çocukların var mı Mr. Franks?
Al, oğluna götür onları
Bari işe yarasın
Kim bilir belki baktıkça
Bazen beni hatırlasın.
Bu nasıl demokrasi Mr. Franks?
Düştüğü yeri yaktı
Merhamet hür Dünyaya
Bu kadar mı IRAK ' tı?
ırakta demokrasiye ihtiyaç yoktur. demokrasinin halkın iyimse anlamda yönetime katkıda bulunması olarak tabir edilegelen şirin tanımı kitleleri ikna etmek için gayet yeterlidir. öte yandan kapitalizmin demokrasi ihtiyacı vardır. bunun sebebi kapitalizmin, serbest piyasa ekonomisinin kendisini oluşturan reel ve sanal sektörlerin en az iki tane olduğu ortamlarda oyunculardan birinin diğeri üzerinde siyasal baskı kurmasını engellemektir. yani daha açık söylemek gerekir ise ekonomisi en az iki ana sektöre sahip ülkelerin bu sektörlerden birisi tarafından ağırlıklı olarak yönetilmesi ve o sektörün oyuncuları tarafından ülkenin manipüle edilmesinin önüne geçer demokrasi.
bu böyle iken, ırak gibi ya da herhangi bir başka petrol zengini arap ülkesinde tek geçimi petrol olan tek sektörü petrol olan bir ülkede demokrasiye kimsenin ihtiyacı yoktur keza rekabet eden sektörler yoktur.
marx belki her dediğinde yanlıştı belki bazı şeylerde doğru söyledi. ama en azından tek bir şey kesinlikle doğruydu. herşey ekonomiktir.
ırakta tek bir sektör varken demokrasiye ihtiyaç yoktur. bu demokrasinin tanımına uygun bir sosyal durum değildir çünkü. özgürlük ise nereden baktığına bağlı olarak gelişen bir durum.
bn kişisel olarak, petrol gibi tüm dünya insanları için değerli olan bir metanın arap kontrolünde olmasını dünyamız için yanlış bir şey olarak görüyorum. arap kontrol edeceğine amerikalı kontrol etsin diyorum.
insan hakları diye bangır bangır bağıran sevgili amerikamızın milyonlarca ölen ırak insanının kanına basa basa petrollerini sömürmek için getirdiği özgürlüktür.
yüz binlerce insan özgürlük için ölebilir, ama kendi isteğiyle, kendi üniformasıyla. neyse, benzetme yapmadan direkt söyleyeyim. yüz binlerce insan, türkiye, çeçenistan, afganistan, doğu türkistan gibi ülkelerde yaşandığı gibi, herhangi bir işgal üzerine, imanları, vatan sevgileri ve milletine bağlılıkları ile bir yapılanmaya veya örgütlenmeye girebilir. ne için? ülkesinin bağımsızlığı için.
başka bir durum ise başta diktatör olmasıdır. bu durumda da halk pekâlâ örgütlenebilir, bir devrim yoluna gidebilir. ha başarılı olur, başarısız olur, orasını bilemem. ama toplu bir halk hareketi olduğu zaman başarısız olma ihtimali düşük.
ama neymiş, yok amerika gelmişmiş, demokrasi vermişmiş. afedersin ama, amerika geldi, yüz binlerce insanı öldürdü, ülkeyi böldü üçe. bu ne? demokrasi ve özgürlük mü? benim bildiğim bu bir ülkenin anasını sikmek. başka bir şey değil.
özgürlük geldi. pis postallarıyla kapıdan içeri girdi. bizi dövüp; gözümüzün önünde anamızı, bacımızı, karımızı kızımızı sikti. paramızı elimizden aldı. evimizi başımıza yıktı gitti. evet artık özgürler.
usa international nakliyat ltd. şti. tarafından ırak'a demokrasi, özgürlük nakliyatının yapıldığı gerçeğidir. amerikanın başlıca amacı budur zaten, nakliyat.