turistlerin ayağında görünce insanı şaşırtan karşılaştırmadır..
''amerikalının ayağındaki converse ise benimkisi nedir'' diye kendi kendinize sormanıza yol açar..
çünkü bu ülkede ''ana bayii mağazalarda bile maalesef sahte ürün satma'' durumu vardır ve bu iş uyuşturucu ticaretinden bile daha fazla rant sağlamaktadır..
devletin bu ''sahte ürün furyasına'' acilen çözüm bulması gerekmektedir..
bazı andavallar ''amerikalı firma zengin olacağına bizimkiler para kazansın'' gibi moronca bir düşünce ile ''imitasyon üreticilerini'' korurlar..
ulan burada ben sikiliyorum...amerika'daki firma değil..
converse diye ''üzerinde converse amblemi'' olan beş para etmez bez parçalarına dünya kadar para ödetiyorlar..
alınan converse'lerin kısa sürede şaftı kayıyor..çakma olduğu ortaya çıkıyor ve 7-8 ayda paçavraya dönüyorlar..
hele yağmur fazla yerse daha kısa sürüyor işinin bitmesi..
amerika'daki converse amerika'dadır, türkiye'deki converse türkiye'de. amerika'dan gelen turistin ayağındaki converse bile türkiye'dedir. bu yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek için en az 1 kere ülke değiştirme gereği var.
türkiye'ye yalnızca dandik ürünleri gönderen converse'ten kaynaklanan bir kafa karışıklığıdır.
türkiye'dekilerin tümü abd'de bulunur ama abd'deki düzgün modellerin hiçbiri türkiye'ye gelmez; gönderilmez. elinizin altında bilgisunar var; inanmayan abd ve türkiye için açılan özgün sitelere girip bakabilirler.
çok gereksiz ithamlarda bulunmuş birileri..olayın ''amerikan özentiliği'' ile falan uzaktan yakından bir alakası yok...geçmişte lisedeyken arkadaşlarım ebay üzerinden amerikadan alırdı herşeylerini..bende anlamazdım..''bunların derdi nedir'' derdim..meğerse adamlar haklıymış..gerçek şuki aynı marka üründe bile çok ciddi kalite farkları oluyor..
özellikle converse,lacosta vb markalar için bu fark çok bariz...defalarca şahit olmuşumdur..
gelişmiş ülkelerin tümünde olan durumdan kaynaklanır. şöyle ki;
gelişmiş bir ülkede üretilen malın en iyisi, en niteliklisi iç pazara sunulur. hatta en özenilerek hazırlanmış, özel ürünler yalnızca iç pazarın tüketimine sunulur. iç pazara sunulmayanlar da dışarıya, gelişmekte olan ülkeler denerek gaz verilen türkiye gibi az gelişmiş ülkelere gönderilir.
kuşkusuz az gelişmiş ülkelerde durum tam tersine işlemektedir. eh, boşuna bir ülkeye geri kalmış denmiyor.
nasıl tommy hilfiger jeans amerikada düşük bütçeli memurun pantolonu muamelesi görüyorsa; converse'te aynı kategoriye girer. buna h&m'de dahildir. biz hep bi bok sanmaya devam edeceğizdir üstelik, fark budur. *