bunun değişik modellemeleride mevcuttur.örneğin eniştemin babasının bir ameliyatında beyin cerrahı rahatlamak için 3-4 duble viski içiyordu.kimsede birşey diyemiyordu çünkü adam çok kaliteli doktordu ve birçok ameliyata girmişti.insanlar sadece doktora kısık gözle bakıp inşallah kafası iyi olmaz diye bir duygu içerisindeydi.
edit:başlık yine başıma kaldı...
ameliyat olacak bünyenin moralini düzeltmek isteyen doktorlardır. hastanın bayılmadan önce son duyduğu şeyin güzel bir şarkı olmasını isterler ki bunun bünye baygınken bile faydalı olduğunu düşünürker. haklıdırlar. bünye ayıldığı zaman ilk hatırlayacağı şey kesilip biçildiği değil, bayılmadan önceki dinlediği son şarkıdır.
uzun süren ameliyatlarda can sıkıntısına bağlı konsantrasyon düşmesini önlemek için uygulanan bir metod olduğunu biliyorum. dinlemeyedebilir. kendini nasıl rahat hissediyorsa.
Eksikleri vardır. şöyleki;
Ameliyat masasına Bismillahirrahmanirrahim
tepedeki ışığada bir maşaallah ve ikide cd takarsak koy teybe ferdiyi ah tamam oldu işte al sana çaymahalle-gültepe dolmuşu.
1 seneden fazla oldu. burun ameliyatı oldum. ameliyathaneye girerken bir çok ses duyuyordum. kahkaha sesi muhabbet sesi müzik sesi. masaya yatınca doktor iphone undan açtı bir tane sezen aksu.
-göktuğ abi müzikle mi ?
+ne sandın olum. yoksa et ciğer kan çekilir mi. allahtan sezen aksu var.
onlar da haklı. bir kere şunu düşünelim. biz bile oyun oynarken ya da resim yaparken bir şeylerle uğraşırken müzik dinleriz. çünkü ortama bir renk verir. uğraşılan işe göre ilham kaynağı ya da pozitif etkide bulunur.