O güzel şehre yakışmayan üniversite(!).Sanki liseden bozma bır üniversite gibi durur.Fen edebiyat fakültesi şehrin bayağı dışındadır,eğitim fakültesi ise merkezdedir.
an itibariyle okuduğum okuldur. liseden tek farkı girerken yapılan kimlik kontrolünden başka birşey değildir. hocalar öğrencilerine sonuna kadar çektirirki bazı hocalar hariç. özellikle yüksekokulu 2 yılda bitirmek mucize ötesinde bir şeydir öğrenci gözünde ve sınav tercihleri yaparken tercihleri arasında amasya universitesini bulunduran arkadaşların orda okumuş bir kaç kişiden nasihat alıp öyle tercihlerini onaylamaları tavsiye edilir.
eğitim fakültesinde dersi dinlerken aynı anda 20mt ötedeki iş makinesini de izleyebileceğiniz, beton dökme makinesine hayranlıkla bakabileceğiniz doğayla iç içe bir üniversitedir.
an itibariyle genç bakış amasya üniversitesi ndedir. lan ben burayı iki yıl önce terk eğlediğimde bunlar karı kız derdinden aç gezerlerdi, kızlar sınav kağıtlarına kalp çizip aşklarını itiraf ederlerdi. hangi ara siyasete atıldı bu kamiller.
psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünde okumakta olduğum üniversitedir. amasya; emekli, asker ve öğrenci şehridir. küçük ve ucuzdur. üniversitede hukuk ve tıp fakülteleri yoktur. en yüksek puanlı bölümü pdr'dir. eğitim fakültesi çok tatlıdır.
alan derslerimizin çoğuna giren yüce insan mehmet yapıcı'nın ismini anmadan da bu yazımı sonlandırmak istemiyorum.
Eğitim Fakültesinde kantin ve öğrenci yemekhanesi(!) bodrum kattadır. Saçma uygulamadır. Ayrıca asansörleri vs öğrenciler kullanamamaktadır. Hocaların yemekhanesiise kocaman terası olan 4 yada 5. kattır.
Elektrik elektronik mühendisliği bölümü henüz 2 yaşında olan üniversitedir. Mimarlık fakültesi var fakat mimarlık okuyan öğrencisi yoktur. Teknoloji fakültesi ile eğitim fakültesi arası yürüme 10-15 dakika mesafededir. Burada okuyan bir öğrenci olarak gereğinden fazla cemaat yapılanması olan üniversite olarak gözlemledim.
Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
ilahiyat Fakültesi
Tıp Fakültesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sağlık Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Merzifon Meslek Yüksekokulu
Suluova Meslek Yüksekokulu
Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokulu
Taşova Meslek Yüksekokulu
Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO.
2006 yılında omü'den ayrılarak amasya'da kurulan üniversite. daha çok yüksek lise gibi. puanları düşük, ufak bir anadolu şehri kolay biter düşüncesiyle gelmiş gelenlerin çoğu fakat hiçte kolay bitmiyor. ''dersleri ne kadar zorlaştırır, ne kadar çok öğrenciye alttan ders bıraktırırsak o kadar iyi üniversite oluruz'' düşüncesinde hastalıklı öğretim görevlilerine sahip. daha 2 sene öncesine kadar bütünleme ve çan eğrisi olmayan bir okuldu. bütünlemeyi getirdiler dc'yi kaldırdılar bu seferde. öğrenciye eziyet. bir ara geçme notunu 70'e yükseltme konuları bile gündeme geldi, şaka gibi odtü ve itü üniversitelerindeki gibi eğitim verilmiyor, öğrenciye sosyal faaliyet uygulanmıyor ama orada okuyanlar kadar iyi olmamız isteniyor, mecbur kalmazsanız gelmeyin. Çok şükür mezun oldum kurtuldum.