halk arasında yaygın bir eski sevgili karşılama cümlesi. bizim yörede folklor oyunu bile mevcut 'eski sevgili zortlatması'. düğünlerde oynanıyo. yemin etmem yine de.
pis bir yapmacıklık, bir sahtelik hakim, bir ima söz konusu farkındaysan.
kimine göre ancak rüyalarda olur ve ancak ağızdan rüyalarda sarfedilir bu söz.
şu senaryoyla canlanabilir kafada, (harcanan enerjiye yazık, o enerji için tepelerde kaç yel değirmeni telef oluyo).
arkanda sakladığın çelik tavayla bunu söylerken, yani şunu, yani rüyanda,
"amanın da amanın kim gelmiş eski sevgilim gelmiş" güzel buraya kadar. peki sonra...
devamı,
"rüyamı bok etmeye gelmişşşşş" güzel. peki ya sonra,
işte o anda otomatik tava indirgeci görevindeki gizli kol devreye girer 'ornitorenk!' gibisinden metal kutu, tahta karışımı efektli (aslında hayvan adı olan) bi garip ses çıkar (tahtadan kasıt element değil, ha tahta ha eski sevgilinin kafa. açıklamaya gerek yok.) kafasına inmesiyle, hınç alınır.
rüyadan mutlu uyanılır gibi geldi bir an. gelgeç düşünceler yani, belki melankolik uyanılır garanti veremem.
"ya bak çok sığ çok primitif davrandım. buz koysamıdım aceba kafasına, en azından uyanmaya yakın...off nasıda özlemişim"
hislerimle net bir üçüncü son yakalayana kadar, iyisi mi iki son olsun.
eski sevgilinin gelmesine bu denli sevinip, üstüne bir de şarkı söyleyen hepsi grubunun yüce mi yüce şarkı dizelerindendir. tepki sıcak başlıyor ama sonrasında işin rengi değişiyor. *
böylesine yamrı bir ağızla karşılanma girişiminde bulunulan eski sevgilinin, kesinlikle "öeeh ulan, eski sevgili kadar başına taş düşsün" şeklinde bir cevap hakkı doğar; doğmalıdır.
eski sevgiliyi aniden görünce söylenme ihtimali olan cümle, eski sevgilinin sizi tamamen hayatından silmesine neden olabilir, onun için dikkatli kullanılmalıdır.